Debrecen Hotels

Bálon verekedtek, golfütő is előkerült

  2018 Már 17 / #debrecen
Google ads
Google ads

A Debreceni Ítélőtábla Dr. Balla Lajos vezette tanácsa 2018.03.19-én 9 órától a következő ügyet tárgyalja. Az első fokon eljárt Egri Törvényszék 2017 októberében ifj. K. Ferenc I.r. vádlottat társtettesként elkövetett életveszélyt okozó testi sértés és garázdaság bűntette miatt 5 év 8 hónap börtönbüntetésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte. Id. K. Ferenc II.r. vádlottat társtettesként elkövetett életveszélyt okozó testi sértés és garázdaság bűntette miatt 4 év börtönbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte. Sz. Zoltán III.r. vádlottat társtettesként elkövetett életveszélyt okozó testi sértés és garázdaság bűntette miatt 4 év 6 hónap börtönbüntetésre ás 5 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen a vádlottak és védőik felmentésért illetve enyhítésért fellebbezetek.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlottak 2015 áprilisában egy éjjel megjelentek a helyi önkormányzat által Besenyőtelken a napközi otthonban szervezett bálon. A bálra éjfél körül érkezett meg a három sértett. A zártkörű rendezvényen hajnali három óra körüli időben az I. rendű és a III. rendű vádlottak váratlanul, előzmények nélkül rátámadtak az egyik sértettre, ütötték őt, aki a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Ezt követően a II. rendű vádlott ököllel megütötte a napközi otthon folyosóján tartózkodó másik sértettet. Az ütés következtében a sértett behátrált a tánctérre, ahol a III. rendű vádlott egy sokkolót többször a sértett testéhez nyomott, melynek hatására a sértett a földre került, ahol az I. rendű és a III. rendű vádlottak kb. két percen keresztül testszerte ütötték, rugdosták őt.

A bálvendégek a sértettet átvezették a konyhába, ahol a II. rendű vádlott a sértettet még egyszer nagy erővel pofon ütötte. A sértett a bántalmazás következtében nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. Ezt követően a rendezvénynek vége lett. Az I. rendű vádlott a hazafelé induló egy harmadik sértettet hátulról egy golfütővel ütni kezdte. A sértett a karjaival védekezni próbált, illetve folyamatosan hátrált, miközben az I. rendű vádlott négy-öt nagy erejű ütést mért a sértett fejére. A sértett összeesett, ekkor az I. rendű vádlott még tovább ütötte, majd a II. rendű vádlott is, aki ököllel ütötte a sértettet, míg a III. rendű vádlott a sokkolót nyomta a sértetthez.

A vádlottak a rendőrség érkezésének hírére felhagytak a bántalmazással, és elmenekültek a helyszínről. A golfütővel a fejre mért több rendbeli ütés következtében a sértett nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, a sérülések közvetetten életveszélyesnek minősülnek. A vádlottaknak a rendezvény ideje alatt, illetve azt követően a közterületen tanúsított magatartása a jelenlévőkben megbotránkozást, illetve riadalmat keltett. Első nyilvános ülés.