Debrecen Hotels

Balmazújvárosi szalagtűzőn balhézott – kiverték a fogát

  2018 Sze 03 / #debrecen
Google ads
Google ads

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség maradandó fogyatékosságot okozó könnyű testi sértés bűntette miatt emelt vádat az ellen a fiatal balmazújvárosi férfi ellen, aki egy nézeteltérést követően úgy megütötte a sértettet, hogy annak egy foga kitört.

2017. november 25-én Balmazújváros egyik rendezvényközpontjában szalagavató volt, amelyen részt vett a vádlott és a sértett.

Hajnali 1 óra körül már mindketten ittas állapotban voltak, levegőzni mentek ki a helyiség előtt lévő dohányzóhelyre. A sértett és az egyik ott tartózkodó vendég között nézeteltérés támadt, a sértett szidni kezdte a férfit, majd a kezében lévő pohárból az italt a férfi arcába öntötte. Erre dulakodni kezdtek, a sértett egyszer arcon ütötte a férfit. A vádlott látta azt, hogy a barátját bántalmazzák, ezért odament a sértetthez, számon kérte rajta a dulakodást, majd lökdösni kezdték egymást. A dohányzóhelyen tartózkodó vendégek megpróbálták őket szétválasztani, azonban ennek ellenére a sértett combon rúgta a vádlottat, mire a vádlott ököllel szájon ütötte a 17 éves sértettet, aminek következtében az egyik metszőfoga kitört, a szája pedig vérzett.

A vádlottat és a sértettet megpróbálta szétválasztani egy jelenlévő másik vendég, azonban a sértett rátámadt, tenyérrel arcon ütötte a férfit.

A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló fogtörést és repesztett sérülést szenvedett. A fogtörés és a fogeltávolítás miatt sérülése maradandó fogyatékosságként értékelhető.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség a sértett és a vele dulakodó férfi ellen garázdaság vétsége indított nyomozást megszüntette és mindkét gyanúsítottat megrovásban részesítette.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlott ellen maradandó fogyatékosságot okozó könnyű testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A vádiratban pénzbüntetés kiszabását indítványozta, továbbá indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a sértett törvényes képviselője által előterjesztett polgári jogi igényt érdemben bírálja el.

– Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség –