Debrecen Hotels

Balesetet okozott a 47-esen, meghalt az unokája – elítéték a nagyapapát

  2018 Sze 19 / #debrecen
Google ads
Google ads

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az ellen a békéscsabai férfi ellen, aki egy kisteherautóval nekiütközött egy pótkocsis traktornak, melynek következtében a vele utazó 4 éves unokája meghalt
2017. november 26-án 17 óra körüli időben a békéscsabai férfi egy könnyű pótkocsis
kistehergépkocsival közlekedett a 47-es számú főúton Derecske felől Berettyóújfalu irányába. Vele együtt utazott a felesége, valamint 8 és 4 éves unokái. A vádlott, a felesége, valamint a 8 éves gyermek bekötött biztonsági övvel, illetve gyermekbiztonsági ülésben utazott. A kiskorú sértettnek is volt gyermekbiztonsági ülése, azonban a baleset idején nem abban ült.

Lakott területen kívül éjszakai látási viszonyok voltak, közlekedése során az úttest vizes volt, azonban ennek ellenére nem volt akadálya annak, hogy a vádlott megfelelő távolságról észlelje az előtte ugyanabban a forgalmi sávban kb. 20 km/h sebességgel haladó, pótkocsit vontató traktort. Nagyfokú figyelmetlensége következtében azt olyan későn észlelte, hogy hirtelen vészfékezést alkalmazva nekiütközött a pótkocsi bal hátsó részének. Az ütközés következtében a vádlott által vezetett kistehergépkocsiról levált a pótkocsi, az jobb oldalra mozdult ki, míg a teherautó megpördülve átsodródott a haladási irányát tekintve a bal oldali forgalmi sávba. Ebben a forgalmi sávban haladt szabályosan egy román állampolgár által vezetett pótkocsis nyerges vontató, azonban az előtte váratlan akadályként megjelenő kistehergépkocsi előtt már megállni nem tudott, annak nekiütközött.

A többszörös ütközés következtében a kiskorú gyermek olyan súlyos, egész testre kiterjedő
sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A vádlott, annak felesége, valamint 8 éves unokájuk 8 napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedtek.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlott ellen halálos közúti baleset gondatlan
okozásának vétsége miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. A vádiratban felfüggesztett fogházbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás büntetés kiszabását indítványozta.