Debrecen Hotels

Bajban a balmazújvárosi foci, az új városvezetés megszüntetheti a csapatot

  2018 Sze 28 / #debrecen
Google ads
Google ads

Az NBI-ből való kiesés után csőstül jöttek a bajok a csapat háza táján.

A Balmazújváros első és eddigi egyetlen NBI-es szezonjában vezetőedzősködő Horváth Ferenc lett a Szombathelyi Haladás élvonalbeli labdarúgócsapatának vezetőedzője. A vasi klub honlapjának csütörtöki beszámolója szerint Horváth szerződése a bajnokság végéig szól.

Az NBII-be visszacsúszó Balmaz Kamilla Gyógyfürdő csapata a hírek szerint közel került a megszűnéshez. A csapatot működtető cég, a Balmazújváros Sport Kft. arról számolt be, hogy drasztikusan csökkent a klub bevétele, és eltűntek a támogatók. A cég 24 millió forintos gyorssegélyt kér az önkormányzattól, hogy megkapja-e az a pénteki rendkívüli testületi ülésen dől el.

Közben Horváth Ferenc már elbúcsúzött a csapattól, a Monor elleni 1-0-ás győzelem volt a búcsúmeccse. Horváth azt mondta a mérkőzés után, hogy nincs más választása, ugyanis hónapok óta nem kapott fizetést.

Sajnos úgy alakult, hogy ebben a formában nem tudom itt folytatni a munkát. Bár nagyon szerettem itt dolgozni, minden hazai mérkőzés élmény volt számomra, de most úgy érzem, hogy a feltételek már nem adottak ahhoz, hogy egy komolyabb NB II-es csapatot csináljunk. Mióta a város vezetése megváltozott, azóta semmi nem biztos a klubnál, én pedig nem szeretném a bizonytalanságba vinni a játékosokat, ez az a pillanat, amikor még emelt fővel el tudok köszönni. Több lehetősége is volt az új városvezetőnek arra, hogy rendezze a dolgokat, nem tette, és itt most nem Dr. Tiba Istvánra, és nem Dr. Veres Margitra gondolok. Ők voltak azok, akik minden erővel, a hosszú éveken keresztül felépített, és a várost az egész országgal megismertető feltételeket és nagyszerű lehetőséget megteremtették. A managerem telefonon megkereste az új polgármestert, aki tájékoztatta, hogy nem kívánja a futballt tovább folytatni Balmazújvároson, sőt meg kívánja szüntetni. Így megváltoztak a feltételek, de én ennek ellenére is biztos vagyok benne, hogy vannak itt olyan emberek, akik mindent meg fognak tenni ezért a klubért, ismerve továbbá a város,- és klubvezetést. El tudtam volna itt képzelni egy sokkal hosszabb távú együttműködést is, de ha azzal segítek a klubnak, hogy mi a stábbal kiszállunk, akkor, ha nem is szívesen, de megteszem. Sokat kaptam Balmazújvárosban, visszaadta a hitemet a futballhoz ez a város, ez a csapat. Ez a hely az, ahol a legtöbb mindent kaptam. Van a hűtőnkön egy nagy Balmazújváros címer, ami azt hiszem, hogy soha nem fog lekerülni!

nyilatkozta Horváth Ferenc a klub honlapjának.

(Fotó: balmazfoci.hu)