Debrecen Hotels

Az ügyészség szerint bűncselekmény a képviselők eltitkolt vagyonát nyilvánosságra hozni

  2021 jún 30 / #debrecen
Google ads
Google ads

Tavaly júniusban Kránitz Krisztián, a nemrég megszűnt kispesti Vagyonkezelő igazgatója feljelentése nyomán rabosították Paróczai Anikót, kispesti önkormányzati képviselőt, a Momentum kispest-kőbányai országgyűlési képviselőjelöltjét.

Néhány hete Paróczait békítő tárgyalásra hívták a rágalmazás ügyében, viszont Paróczai bejelentette: nem kér bocsánatot Kránitz Krisztiántól, hiszen nem követett el bűncselekményt, amikor nyilvánosságra hozta Kránitz Krisztián vagyonnyilatkozatból kifelejtett spanyol villáját.

A napokban az Ügyészség határozatot hozott Paróczaival kapcsolatban a személyes adatokkal való visszaélés ügyében is. Az ügyészség szerint a képviselők eltitkolt vagyonát nyilvánosságra hozni bűncselekmény, és az ügyet egy éves időtartamra feltételesen felfüggesztenék. Ha Paróczai egy évig a hatóság szerint példamutatóan nyilvánítja ki a véleményét és semmilyen egyéb bűncselekményt nem követ el, akkor a lezárják az ügyet.

Volt debreceni diák próbálta leleplezni a szocialisták korrupciós ügyét – rabosították

A határozat kimondja “Amennyiben a feltételes ügyészi felfüggesztés időtartama eredményesen telik el, a gyanúsított az előírt magatartást tanúsította, a gyanúsított a feltételes felfüggesztés alapját képező bűncselekmény miatt nem büntethető, így az eljárás megszüntetésére kerül sor.”

Paróczai és ügyvédje a határozat ellen panasszal élnek. Paróczai az esetet így kommentálta:

“Az indoklásból nem világos – és a feljelentésből sem volt az -, hogy hogyan tudtam visszaélni NYILVÁNOS adatokkal. Átláthatósági tanácsnokként és képviselőként a munkámat végeztem: megmutattam azt a spanyol villát, amit Kránitz Krisztián “kifelejtett” a vagyonnyilatkozatából. Ahogy a magyaroknak joga van látni, hogy milyen fényűző kacsalábon forgó majorságot épít Hatvanpusztára Orbán Viktor, úgy ahhoz is joguk van, hogy lássák, milyen spanyol villát titkol előlük Kránitz Krisztián.

Nem fognak megfélemlíteni. A határozat ellen panasszal élünk az ügyvédemmel, ugyanis az igazság nem lehet szájkosárban!”