Az Ory grófja alkotói a Kulisszák vendégei

2019.02.12

Rossini Ory grófja című, nemrég bemutatott operájának alkotói a február végi Kulisszák vendégei a Csokonai Színházban. A teátrum művészeti vezetése több éve tervezi a ritkán játszott, remek zenékkel teletűzdelt vígopera bemutatását, ám a feltételek ebben az évadban teremtődtek meg arra, hogy a zenés darab repertoárra kerülhessen. Akik látták már az előadást, meggyőződhettek arról, hogy Somogyi Szilárd rendező az abszurd, a humor és a játékosság felől közelített Rossini utolsó előtti művéhez, építve az énekesek komédiázó hajlamára is.

Ráckevei Anna Szabó Sipos Mátét, a színház zenei vezetőjét, Somogyi Szilárd rendezőt, Gyülvészi Péter karvezetőt és az Ory grófja címszerepében látható Varga Donát operaénekest hívja kötetlen beszélgetésre február 28-án (csütörtökön) 18 órától a Horváth Árpád Stúdiószínházba.

Kulisszákban ez alkalommal is a színfalak mögé tekintenek, hisz nem csupán arról beszélgetnek majd, miért volt dédelgetett terve a színháznak az Ory grófja bemutatása, hanem arról is, miért magyar nyelven szólal meg a darab, hogyan készültek az operairodalom egyik legnehezebb tenorszerepére a szólisták és hogyan lehet a műfajt megszerettetni a következő generáció operaközönségével.

Fotó: Máthé András

az eredeti hír itt elérhető