Debrecen Hotels

Az öngyógyítással kapcsolatos tévhitekről lesz előadás a Debreceni Egyetemen

  2019 nov 08 / #debrecen
Google ads
Google ads

Az antibiotikumok indokolt használatáról, a hamis gyógyszerek veszélyeiről és az étrendkiegészítőkről is szó lesz a Szenior Egyetem november 8-ai, pénteki rendezvényén. Kovácsné Bácskay Ildikó, a Debreceni Egyetem Gyógyszerésztudományi Karának oktatási dékánhelyettese tart előadást.
Orvostudományi témával folytatódik a Debreceni Egyetem élethosszig tartó tanulást támogató speciális képzési programja. Kovácsné Bácskay Ildikó habilitált egyetemi docens, a Debreceni Egyetem Gyógyszerésztudományi Karának oktatási dékánhelyettese, a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság továbbképzési titkára Tények és tévhitek az öngyógyításban című előadásával segít eligazodni a gyógyszerek, antibiotikumok és étrendkiegészítők világában.

– A gyógyszerésztudományi szakemberek számára fontos cél, hogy a lakosság megfelelő tudással rendelkezzen a gyógyszerek – többek között az antibiotikumok – megfelelő és indokolt használatáról, a szintetikus készítményekről, a gyógyszerhamisítás jelentette veszélyről, a biztonságos gyógyszervásárlásról, illetve az étrendkiegészítőkről – sorolta Kovácsné Bácskay Ildikó.

A Tények és tévhitek az öngyógyításban című előadás

november 8-án, pénteken 16 órakor kezdődik az Élettudományi épület F015-F016-os nagyelőadójában.

A programra előzetes jelentkezés szükséges, amely történhet személyesen, postai vagy elektronikus úton regisztrációs űrlap kitöltésével.

Hazánk egyik legnagyobb felsőoktatási intézményeként és a régió első számú tudásbázisaként a Debreceni Egyetem fontos célkitűzése, hogy támogassa az élethosszig tartó tanulást. A Szenior Egyetem keretében az idősebb korosztály számára tartott előadások az új ismeretek átadása mellett a mentális állapot megőrzését és a társasági életet is szolgálják.

unideb.hu