Debrecen Hotels

Az MSZP-Párbeszéd megvonta a támogatását, kiszáll a debreceni előválasztásból Fábián István

  2021 szept 10 / #debrecen
Google ads
Google ads

Ma közölték velem, hogy a Párbeszéd-MSzP úgy döntött, hogy megvonja tőlem és még néhány másik jelölttől a támogatását, így a parlamenti előválasztáson való indulásom okafogyottá vált – írja Facebook-oldalán Fábián István, a párt debreceni előválasztási jelöltje.

Ennek a döntésnek valódi indokát nem ismerem, megalapozottságát pedig nem kívánom minősíteni

– írja Fábián, majd hozzáteszi:

A kiadott közlemény szerint a legtámogatottab, legrátermettebb jelöltek kívánják támogatni. Azt gondolom, ez rendben van, már ha tudják valahonnan, hogy ki is az.

A párt azt is közölte Fábián Istvánnal, hogy “az előválasztás sikeressége ezért nagyban függ attól, hogy az adott körzetben induló jelöltek mennyire hitelesek…”

Ez viszont már erősen sértő, amennyiben azt sugallja, hogy olyan jelöltektől vonják meg a bizalmat, akik számukra nem elég hitelesek. Lehet, egyszerűen csak fogalomzavarban szenvednek, mert nem tudják, hogy a ‘hiteles’ nem a ‘legtámogatottabb’ és a ‘legrátermettebb’ szinonímája

– írja Fábián, aki tudomásul vette a döntést, megköszönte az eddigi támogatásokat, és kérte, ignorálják a politikusi Facebook-oldalán megjelent bejegyzéseket.

Fábián István az ellenzéki aspiránsok vitája alapján az egyik legfelkészültebb jelöltnek tűnt:

Folytatnák a BMW-gyár projektet? Mi lesz a Civaquával? Lesz állóháború? Erről vitázott a debreceni ellenzék