Az MLSZ szerint csak maximum 10 milliót kerestek havonta a szövetségi kapitányok

2017.12.28

A magyar labdarúgó-válogatott egyik szövetségi kapitánya sem keresett többet havi 10 millió forintnál – áll a sportági szövetség (MLSZ) csütörtöki közleményében.

“Az MLSZ nem várja el senkitől, és nem engedi meg, hogy szerződés és fizetés nélkül végezze a munkáját”

– olvasható az állásfoglalásban, amely a Sport Plusz hetilapban megjelent, a szövetségi kapitányok fizetését firtató cikkre reagál.

A szövetség kitér arra, hogy a 2010 óta kinevezett kapitányok – sorrendben Egervári Sándor, Csábi József, Pintér Attila, Dárdai Pál, Bernd Storck, Szélesi Zoltán és Georges Leekens – mindegyike részesült anyagi juttatásban, és a szakemberek fizetése között nem volt érdemi különbség.

Az MLSZ jelezte, a szövetségi kapitány javadalmazásához nem használ fel közpénzt, és a kapitánnyal együtt hiánytalanul teljesíti a járulékfizetési kötelezettségeket.

A Sport Plusz korábban azt írta, Bernd Storck havi 30 milliót tett zsbre kapitányként, további 12,5-et pedig sportigazgatóként, Leekens pedig két hónap alatt 30 milliót kapott. A lap a magyar kapitányokra is kitért, információik szerint Dárdai Pál havi 5 milliót, Pintér Attila 7, Egervári Sándor 9 milliót vett fel havonta.

az eredeti hír itt elérhető