Debrecen Hotels

Az első újévi babáról is a “cigány népességrobbanás” jutott eszébe a Mi Hazánk Mozgalom alelnökének

  2022 jan 03 / #debrecen
Google ads
Google ads

Előszeretettel riogatja a népet a Mi Hazánk Mozgalom azzal, hogy “cigányországgá” válunk, ha “nem lépünk”.

Novák Előd most 2022. első babája apropóján szeretett volna megjelentetni egy közleményt az MTI-ben, mert az „faji megkülönböztetést kifejező, a kisebbségeket sértő vagy gyűlölet keltésére alkalmas”.

A volt jobbikos politikus tudni véli, hogy a kisfiút anyja 19 évesen szülte, és ez már a negyedik gyermeke:

„Magyarország előre megy, nem hátra”: Szelimnek hívják 2022 hazai „elsőszülöttjét”, aki valójában egy 19 éves nő negyedik gyermeke. Minden évben szimbolikus jelzés, hogy milyen nemzetiségű Magyarország első szülöttje, hiszen kisebbséggé válhatunk saját hazánkban. A cigányság népességrobbanására már csak a Mi Hazánk Mozgalom figyelmeztet, pedig az eltartók-eltartottak arányának romlásával már nem pusztán a nyugdíjrendszer, hanem az egész államháztartás fenntarthatatlansága fenyeget

– írja feldúltan Novák.

Facebook-posztja alá odakommentelte a hírhedt debreceni kutatást, amely szerint “2034-ben több lesz a cigány kisbaba, mint a nem cigány”. A kutatást ellemző Azonnali-cikk erősen sarkít: nem veszi figyelembe, hogy a magyarországi cigányság demográfiai jellemzői is változóban vannak, és e népcsoportnál is csökken a gyermekvállalási kedv.

Az pedig, hogy 4-re kellene emelni a jelenlegi 1,5 körüliről a magyar anyák átlagos gyermekszámát, teljesen abszurd elvárás. 4-es “fertilitás” jellemző most többek között egyes afrikai országokra (Gabon, Etiópia Ruanda), de a világ összes országában csökkenő tendencia figyelhető meg.