Az E.ON partner a katasztrófák megelőzésében

2017.12.18

Az E.ON Hungária Zrt. 1000 pár elektromos áramütés elleni védelmet nyújtó kesztyűt és 20 darab szén-monoxid-mérőt adományozott a tűzoltóknak. A vállalat nem először áll a katasztrófavédők mellé: az elmúlt években többször támogatta szakmai képzésüket és eszközfejlesztésüket.

Az E.ON Hungária Zrt. évek óta támogatja a katasztrófavédelmi szerveket: a vállalat gázos és elektromos tanpályáin képzik a tűzoltókat, korábban pedig 330 darab közös fejlesztésű, speciálisan a katasztrófavédelem igényeihez kialakított elektromostérerősség-érzékelő detektort és 50 darab szén-monoxid-mérőt adományozott a szervezetnek.

„A katasztrófavédelem és az E.ON már több alkalommal állt helyt közösen , amikor a viharos erejű szél vagy a nagy mennyiségű hó faágakat tört le, vagy egész fákat döntött ki. Ilyenkor a kidőlő fák kárt okoznak az elektromos hálózatban. Az E.ON szakemberei és a tűzoltók ezekben az esetekben vállvetve dolgoznak egymás mellett, hogy mihamarabb helyreálljon a kiesett elektromos ellátás. A most adományozott, áramütés ellen védelmet nyújtó kesztyűk a munkavégzés során nagyon hasznosak lesznek, míg a szén-monoxid-mérők a csendes gyilkos elleni harcban segítik majd a tűzoltók munkáját” – mondta Erdélyi Krisztián tűzoltó dandártá bornok, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes vezetője.

Gelencsér Lajos, az E.ON Dél-dunántúli Gázhálózati Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy amikor a vállalat eszközei nem elegendőek egy-egy probléma megoldásához, akkor a katasztrófavédelemmel együttműködve avatkoznak be. Ilyenkor az E.ON a szakmai hozzáértést, a technológiát, a biztonságos munkához szükséges eszközöket hozza, nemcsak veszélyhelyzeti működés idején, hanem „békeidőben” is.

Az E.ON Hungária Zrt. által 2016-ban adományozott ötven Dräger Pac 7000 CO készülék az elmúlt 14 hónapban több mint 25 000, beavatkozást igénylő tűznél, valamint csaknem 1000 szén-monoxiddal kapcsolatos esetnél tette biztonságosabbá a tűzoltók munkáját. A most átadott 20 készülékkel együtt az E.ON Dél-dunántúli Gázhálózati Zrt. és az E.ON Közép-dunántúli Gázhálózati Zrt. ellátási területén működő valamennyi hivatásos tűzoltóság elsődlegesen beavatkozó gépjárműfecskendőjén lesz szén-monoxid mérő készülék.

E.ON Hungária Zrt.

az eredeti hír itt elérhető