Debrecen Hotels

Az áramot és a gázt is lopta a debreceni ezermester

  2018 nov 23 / #debrecen
Google ads
Google ads

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának olyan információ jutott a tudomására, hogy egy Debrecen-Bánkon lévő ingatlanban lopják az áramot.

A rendőrök 2018. november 22-én 6 óra körül a helyszínre mentek, ahonnan előállítottak egy 32 éves férfit, akit lopás vétség elkövetésével gyanúsítanak. A megalapozott gyanú szerint a férfi egy a villanyóra manipulálására alkalmas eszközt használt, amelynek köszönhetően jóval kevesebb fogyasztást mért a műszer. A nyomozók kihallgatták a debrecen-bánki lakost.

A rendőrök az ügy részleteinek felderítése során beszerzett információk alapján azonosították a férfit, aki azt a műszert készítette, amellyel a lopást elkövették.

A bűnügyi osztály munkatársai otthonában elfogták az 54 éves debreceni lakost, akinél a kutatás során több általa készített és villanyóra befolyásolására alkalmas eszközt találtak. A nyomozók a férfi házában továbbá találtak egy kompresszorból és egyéb tartozékokból készített berendezést is, amellyel a vezetékes földgáz illegális vételezését és cseppfolyósítását végezte.

A rendőrök a férfit lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt előállították. A nyomozók a szolgáltatók munkatársaival együttműködve a robbanásveszélyes rákötést megszüntették és megállapították, hogy a férfi ingatlanjában a gáz mellett, a villanyszolgáltatás is szabálytalanul volt vételezve.

A nyomozó hatóság tagjai az 54 éves gyanúsítottnál tartott kutatás során vadkendert, előre csomagolt marihuánát és a kábítószer termesztéshez szükséges eszközöket, anyagokat is találtak, amelyekkel összefüggésbe hozható a férfi 27 éves fia. Így őt és édesapját kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt is kihallgatták a nyomozók.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály szakértők bevonásával folytatja a büntetőeljárást.