Debrecen Hotels

Autó helyett bringa – az egészséges életmód jegyében telt az Autómentes Nap

  2018 Sze 27 / #debrecen
Google ads
Google ads

Elektromos autó kiállítással, futóversennyel, kerékpártúrával, kresz- tesztel is várták a kicsiket és nagyokat szeptember 21-én, pénteken a hajdúvárosban. A programsorozat legfőbb célja a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése, környezetünk, vizeink és a levegő tisztaságának megőrzése és természetesen kedvcsinálás a mozgáshoz, a sportokhoz és az egészséges életmódhoz.

hnn2

Hajdúnánás idén negyedik alkalommal csatlakozott az Európai Mobilitási Hét keretében megrendezett Autómentes Naphoz. A rendezvény fő célja a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése volt. A programsorozat az autózás helyett a közösségi közlekedés használata, a kerékpározás és gyaloglás mellett érvel. Idei témája is a tiszta, közösségi és intelligens mobilitás, a tisztább közlekedési módok előnyeinek hangsúlyozása volt.

hnn1

A rendezvénysorozathoz kapcsolódóan kora reggel a legvitézebb huszárra való emlékezés jegyében telt. A hagyományoknak megfelelően idén is Hajdúnánásról indult a Simonyi Óbester Toborzó Emlékfutás, melyet a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Debreceni Szervezete, a Debreceni Honvéd Horgász és Szabadidő Sportegyesület, valamint a Toborzó Iroda szervezett meg immáron tizenegyedik alkalommal. Városunk diákjai a Dorogi úti Hajdúnánás végét jelző tábláig kísérték a futókat, akik tovább futva mintegy 42 kilométert tettek meg Hajdúnánás és Debrecen közötti útvonalon.

hnn3

A váltófutás célja ebben az évben sem változott: a futás, a sport és a katonai pálya népszerűsítése, valamint a figyelem felhívása az egészséges életmódra.

Az Autómentes Nap során számos programmal és értékes nyereményekkel vadonatúj kerékpárokkal, rollerekkel és ajándékcsomagokkal várták az érdeklődőket.

hnn4

A napot ez évben is egy Bringás Ébresztővel indították a főtéren, melyen a munkába, iskolába menet kerékpárral vagy gyalogosan közlekedőket pékáruval, üdítővel, villogóval, fényvisszaverőkkel leptek meg. Ezt követően a Hajdúnánási Rendőrkapitányság közreműködésével kresz-teszt játékot szerveztek az óvodásoknak és iskolásoknak.

hnn5

A mozgalmas napon sor került az Ovi-Sport Pályának ünnepélyes átadására is a Hajdúnánási Református Óvoda udvarán. Az átadó ünnepségen beszédet mondott Nagytiszteletű Gacsályi Gábor, a Hajdúnánási Református Egyházközség Fenntartója és Dr. Molnár Andrea, az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány elnöke. A szalagátvágást követően a gyerekek birtokba vehették a kifejezetten óvodás korosztály számára kifejlesztett, műfüves, többfunkciós pályát.

A délután folyamán „Drónsimogató” keretében kiállításra kerültek elektromos autók, motorok, rollerek, elektromos személyi szállítók. A mozogni vágyókat sem hagyták ki a színes programokból, hiszen volt kerékpártúra, akadály- és futóverseny kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Hajdúnánási Közös Önkormányzati Hivatal