Debrecen Hotels

Ausztriai fuvart ígért utasainak a román embercsempész

  2019 dec 02 / #debrecen
Google ads
Google ads

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztály embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy 29 éves román férfival szemben.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2019. november 19-én 20 óra körül az M3-as autópályán közlekedett az általa vezetett gépkocsival, amikor a rendőrök megállították és intézkedtek vele szemben. Az ellenőrzés során a férfi külföldi utasai nem tudták igazolni személyazonosságukat és magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét sem. A rendőrök mind a hat személyt előállították és kihallgatták.

A megalapozott gyanú szerint a román sofőr anyagi haszon érdekében előre megállapodott az illegális migránsokkal, hogy Ausztriába szállítja őket.

A nyomozók őrizetbe vették a férfit és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amelyet a Debreceni Járásbíróság 2019. november 21-én elrendelt.

Az illegális migránsokat a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően átadták a román hatóságoknak.

A nyomozó hatóság az ügy vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.