Debrecen Hotels

Átadták a Tama Hungary Kft. raktárcsarnokát Berettyóújfaluban

  2018 Sze 26 / #debrecen
Google ads
Google ads

Átadták a Tama Hungary Kft. 12 ezer négyzetméteres raktárcsarnokát szerdán Berettyóújfaluban. A Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára szerint az 1,6 milliárd forintos fejlesztés legfontosabb üzenete, hogy “Magyarországon megfelelő a politikai-gazdasági környezet arra, hogy érdemes ide befektetni, pénzt, tőkét hozni, mert itt biztonság van, és a magyar emberek munkája által megtérül a befektetés”.

Tállai András a magyar gazdaság helyzetét elemezve kiemelte: 2010 óta 800 ezerrel többen dolgoznak, mint azelőtt, és több, mint 5 és fél éve, 67 hónapja emelkednek a reálbérek Magyarországon, amit a kormány is megpróbál intézkedéseivel segíteni.

Hozzátette: ma mintegy 4,5 millióan dolgoznak, a munkanélküliség pedig 2010 óta 12 százalékról 3,6 százalékra csökkent.

Az államtitkár ugyanakkor elismerte, hogy a bérterhek még hátráltatják a versenyképességet, de – mint kifejtette – a kormány tudja ezt, ezért kötött bérmegállapodást, és igyekszik úgy tovább növelni a minimálbért, hogy közben csökkenjenek a bérterhek.

A magyar gazdaság növekedése meghaladja a 4 százalékot, egész évre tekintve 4,6 százalékos gazdasági bővülés várható – jegyezte meg.

Tállai András közlése szerint a versenyképesség javítása érdekében jövőre 4 ezer milliárd forint fejlesztési forrást biztosít a kormány, s ehhez jönnek az adókedvezmények. A társasági adó mértéke 9 százalékra csökkent, a 15 százalékos személyi jövedelemadó pedig az egyik legkisebb Európában – fűzte hozzá.

Tállai András végül a kormány nevében köszönetet mondott az izraeli tulajdonú Tama cégcsoportnak, amiért bízik a magyar emberek szaktudásában, munkájában, “bíznak Magyarországban”.

Amiram Mainz, a Tama beszerzési igazgatója elmondta: az 1950-ben alapított anyacég 1800 dolgozót foglalkoztat. A mezőgazdasági csomagolótermékek – tekercs hálók, bálázó zsinegek – gyártásával foglalkozó cégcsoport négy gyárat Izraelben, kettőt Olaszországban, egyet-egyet Lengyelországban, Brazíliában, Vietnámban, az Amerikai Egyesült Államokban és Magyarországon működtetnek. Összes árbevételük tavaly elérte az 510 millió dollárt – fűze hozzá.

Győrfi Sándor, a Tama Hungary Kft. ügyvezető igazgatója emlékeztetett rá, hogy 2009-ben kezdték meg a termelést Berettyóújfaluban 50-60 fővel, árbevételük akkor mintegy 2,5 millió euró volt. Jelenleg 320 dolgozót alkalmaznak, árbevételük 70 millió euró, ami tíz év alatt harmincszoros növekedést jelent.

A cégvezető elmondta: a saját forrásból megvalósított 1,6 milliárd forintos beruházás eredményeként berettyóújfalui üzemük 12 ezer négyzetméteres raktárcsarnokkal bővült, ahol 10 ezer raklapon tárolhatják a termékeiket.

A folyamatos piackutatásnak, a világméretű marketingnek és az innovatív szemléletű termékfejlesztésnek köszönhetően folyamatosan bővül a megrendelőik köre. Kiemelt vevői közé tartoznak a világ vezető mezőgazdasági gépgyártói, a Tama napjainkra a bálaháló értékesítésében a világpiac vezető vállalatává vált 56 százalékos piaci részesedéssel – ecsetelte Győrfi Sándor.

Muraközi István (Fidesz-KDNP), Berettyóújfalu polgármestere a csarnokavatón emlékeztetett rá, hogy 2009-ben, amikor a Tama elkezdte működését a városban, 12,6 százalékos volt a helyi munkanélküliség, amely mára – a gyárnak is köszönhetően – 6 százalékra csökkent.