Debrecen Hotels

Aranyéremért lép jégre a DEAC, új mezeket is kaptak

  2021 szept 09 / #debrecen
Google ads
Google ads

A 2021/2022-es idény első tétmérkőzésén máris aranyéremért lép jégre a DEAC az Andersen Szuperkupában. A tavasszal Magyar Kupát nyert debreceniek a bajnok Fradival csapnak össze a Szuperkupáért szombaton délután – írja a DEAC.hu.

A nagy érdeklődés mellett tartott sajtótájékoztatót a debreceni jégkorong csapat. Az eseményen elsőként Balázs Ákos szólt a jelenlévőkhöz. Mint elmondta, az önkormányzatnak feladata támogatni a debreceni jégkorongot, hiszen arányaiban a legtöbb gyerek itt sportol. . “Szeretnénk a régiónak gazdasági, kulturális és sportközpontja lenni, a sikerekért pedig összefogással tudunk közösen dolgozni” – jelentette ki az alpolgármester.

Lóczi Lászlóné Kovács Marianna elmondta az előző szezon egy kitüntetett eredményekkel záruló időszak volt a DEAC számára, és az egyik legszebb siker a jégkorongcsapat Magyar Kupa-győzelme volt. Sajnálunk, hogy a szezon során nézők nem lehettek. A bérteleseket azzal próbáltuk kárpótolni, hogy ingyen tekinthették meg streamen a mérkőzéseket, idén pedig nem emelünk az árakon, és szeretnénk, ha ismét megtelnének a lelátók. Az Andersen Szuperkupára buszt indítottunk, és a szezon további részében is igyekszünk újabb kedvezményekkel, ötletekkel kedveskedni. Ami viszont a legfontosabb, hogy a pályán olyan teljesítményt nyújtson a csapat, amivel örömet szerzünk a szurkolóknak.”

Fodor András úgy gondolja, az idei bajnokság nagyon kiegyensúlyozott lesz, izgalmas lebonyolítással. Ezt követően a célokról is beszélt. “Alapvető elvárás, hogy a playoffba kerüljön a csapat. Ez nem lesz egyszerű, mert erős a mezőny, de arra törekszünk, hogy sikerüljön. A kieséses szakaszban pedig már bármi lehetséges.”

David Musial elmondta, a kupagyőzelem után nem állt meg az élet, a csapat gyorsan belevetette magát a munkába, hogy az újabb szezonra fel tudjunk készülni. “Voltak érkezők és távozók, ami természetes egy csapatnál, de összességében nagy változás nem történt, és remélem, ismét egy jó szezonnak nézünk elébe. Picit beárnyékolta a felkészülésünket, hogy voltak sérülések, de most már szinte mindenki rendben van – Hetényi Zoltán sajnos még nem épült fel –, ami fontos, mert a Ferencváros ellen nagyon nehéz mérkőzés vár ránk. Már most garantálhatom, hogy a maximumot fogjuk nyújtani, csakúgy mint az új szezonban.”

Idén megújul a mez dizájnja, ami Kecskeméti Áron nevéhez fűződik. Elmondta, hogy a Magyar Kupa-győzelemre utalva jelent meg a felszerelésen az arany szín. “A jégcsarnok folyosóján láthatóak a korábbi mezek. Egy szép történelmet szeretnénk kialakítani a debreceni jégkorongnak, és úgy gondolom, ennek következő fejezete ez a garnitúra. Remélem, ebben is jó emlékeink lesznek.”

Fotó: Derencsényi István