Debrecen Hotels

Amerikai közönségnek is a szankciós mantrát hajtotta a magyar jogász Washingtonban

  2023 jan 11 / #debrecen
Google ads
Google ads

Az európai uniós tagság Magyarországnak érdeke – hangsúlyozta Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója a Conservative Partnership Institute és a Counterpoint Institute közös rendezvényén Washingtonban kedden.

Szánthó felhívta a figyelmet arra, hogy világos érdekek támasztják alá a magyar uniós tagságot, ami nem lehet önmagáért való, ahogy azt a balliberális oldalon gyakran hangoztatják.

Szánthó Miklós az ukrajnai háborúval és Oroszországgal kapcsolatban hangsúlyozta, minden vitán felül áll, hogy Oroszország agressziót követett el, megsértette Ukrajna szuverenitását, ugyanakkor a szankciós politika elhibázott. Az amerikai hallgatóság figyelmét, a szankciók hatására utalva, arra hívta fel, hogy az Egyesült Államok érdekeit sem szolgálja az, ha Oroszországot leválasztják Európáról és Kína felé tolják.

Szánthó Miklós a konzervatívok együttműködésével kapcsolatban az esemény után a közmédiának megerősítette, hogy az “Isten, haza, család” hármasa olyan összekötő kapocs, amelyre az európai-amerikai, illetve magyar-amerikai együttműködés is alapozható. Ebben pedig Magyarország egy iránytű lehet – tette hozzá.

Egy férfi ágyékát fogdoshatta Orbán Viktor amerikai szövetségese, aki az “Isten, haza, család” jelszavakkal tartott beszédet Budapesten

Szánthó Miklós közölte, azon dolgoznak, hogy idén is megrendezhessék az amerikai konzervatívok egyik legnagyobb eseményét, a CPAC-et (Conservative Political Action Conference) Magyarországon.

Orbán Texasban is Sorost emlegette, de a 700 dolláros magyar átlagbérről bölcsen hallgatott

Shea Bradley-Farrell, a Counterpoint Institute igazgatója, a pódiumbeszélgetés moderátora a közmédiának adott interjúban Magyarország szerepét az ott vallott hagyományos konzervatív értékek miatt nevezte fontosnak. Olyan értékek ezek, amelyek a liberális baloldal állandó támadása alatt állnak – mondta és megjegyezte, hogy sajátos módon azok az új eszmék, amelyeknek része az LMBTQ és transzgender témák előtérbe helyezése, politikai programként előbb volt jelen az Európai Unióban, mint az Egyesült Államokban, ahol az Obama-adminisztráció karolta fel.

A Conservative Partnership Institute és a Counterpoint Institute washingtoni rendezvénye a “Konzervativizmus Európában és Magyarországon – miért számít az Egyesült Államokban” címet viselte.

(MTI)