Debrecen Hotels

Alvó sértettől lopott egy debreceni szórakozóhelyen

  2018 okt 25 / #debrecen
Google ads
Google ads

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség kifosztás bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki kihasználva a sértett állapotát, elvette a nála lévő mobiltelefont, cigarettát és öngyújtót.

A vádlott hajléktalanként él Debrecen, 2018. augusztus 25-én hajnali 2 óra körüli időben a belvárosban tartózkodott, amikor is az egyik szórakozóhely teraszán észrevette az egyik asztalnál alvó sértettet.

A férfi odament a sértetthez, a karját felemelte és az alatta, fekete műanyag tokban lévő okostelefonját, valamint a cigarettáját és az öngyújtóját ellopta, majd ezt követően sietősen elhagyta a helyszínt. A vádlott másnap a debreceni használtcikk piacon ismeretlen személynek eladta a mobiltelefont 10.000 forintért.

A vádlott által a sértettnek okozott 91.700 forint kár nem térült meg.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlott ellen kifosztás bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A vádiratban börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta, továbbá indítványt tett arra, hogy a járásbíróság 91.700 forint erejéig a vádlottal szemben vagyonelkobzást rendeljen el.