Debrecen Hotels

Alvó férfit fosztottak ki Debrecen belvárosában – videón a tettesek

  2020 okt 06 / #debrecen
Google ads
Google ads

A rendőrségre 2020. június 20-án hajnalban tett bejelentést egy férfi arról, hogy Debrecen belvárosában elaludt egy padon, és amikor felébredt azt vette észre, hogy az övtáskájából eltűnt a pénztárcája. Az egyenruhások és a nyomozók nagy erőkkel az ügy felderítésébe kezdtek, ami rövid időn belül eredményre is vezetett. Egy 24 éves debreceni férfi, valamint egy 15 éves hajdúszoboszlói fiú került a látókörükbe, akiket még a helyszín közelében elfogtak, majd előállítottak a rendőrkapitányságra.

Mint kiderült, az elkövetők felfigyeltek a sértettre, aki a sétáló utca egyik padján aludt. A fiatalabbik fedezte idősebb társát, amíg az finoman elhúzta az övtáska cipzárját és kivette belőle a pénztárcát. Ezt követően a gyanúsítottak egy élelmiszerboltban, valamint egy büfében is megpróbáltak áldozatuk bankkártyájával fizetni, azonban ez nem sikerült. Gyanúsítotti kihallgatásukat követően a nyomozók bűnügyi őrizetbe vették őket, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, amit a Debreceni Járásbíróság 2020. június 23-án elrendelt. Mindketten beismerő vallomást tettek.

A Debreceni Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya kifosztás bűntett, okirattal visszaélés vétség, készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétség, valamint információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást velük szemben. A rendőrök a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az ügyészségnek.