Állandó idősávot szentel a magyar focinak a köztévé

2018.01.29

A tavaszi szezontól kezdődően állandó idősávot kapnak az M4 Sporton a labdarúgó OTP Bank Liga közvetítései.

A magyar szövetség (MLSZ) honlapján megjelent tájékoztatás szerint

a mérkőzések általános kezdési időpontja szombat 17 óra, illetve 19.30 óra lesz. Esetenként – és különösen indokolt esetben, amikor a program kiemelt nemzetközi sporteseménnyel ütközik – egy-egy találkozó ettől eltérő időpontra kerül, ez jellemzően a 14.30-as idősáv lesz.

A jelenlegi ütemezés minden érintett, így a szurkolók, a tévénézők, a klubok, illetve a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap, valamint az MLSZ számára is a korábbinál nagyobb kiszámíthatóságot jelent – olvasható az mlsz.hu-n.

Az időjárási körülményeket a jövőben is figyelembe veszi az MLSZ versenybizottsága oly módon, hogy minden esetben a kedvezőbb idősávban kezdődjenek a tévében nem közvetített bajnokik.

A másodosztály, a Merkantil Bank Liga közvetítései a jövőben is vasárnap délután, jellemzően 14 órás kezdéssel indulnak a sportcsatornán tavasszal, majd a későbbi időszakban jellemzően 17 óra lesz a közvetített mérkőzések kezdése.

Az OTP Bank Liga közvetítéseit rendszeresen kétszázezernél is többen nézik, de például az előző idény utolsó fordulójának “bajnoki döntőjét”, a Budapest Honvéd-Videoton összecsapást több mint 340 ezer követte figyelemmel – írja a honlap.

A február 24-i, első tavaszi fordulóból a sportcsatorna a Videoton-Vasas, valamint a listavezető Ferencváros és a címvédő Budapest Honvéd egymás elleni találkozóját tűzi műsorra.

az eredeti hír itt elérhető