Debrecen Hotels

Alkoholmámorban úszott a hajdúhadházi férfi, rossz vége lett az autólopásnak

  2023 máj 04 / #debrecen
Google ads
Google ads

A Debreceni Járási Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki ittasan elvitt, majd összetört egy autót.

A vádirat szerint a hajdúhadházi férfi 2023. február 17-én 23 óra körül ittas állapotban tartózkodott Bocsaikertben, ahol észrevette az egyik ház előtt parkoló, nyitott állapotban lévő autót.

A vezetői engedéllyel nem rendelkező elkövető beült a járműbe, amit a benne hagyott kulccsal beindított, majd elindult. Az autóval előbb Hajdúhadházra, onnan Debrecenbe, majd ismét Hajdúhadházra közlekedett. Amikor visszafelé tartott, nekiütközött egy villanyoszlopnak, ami miatt a jármű összetört és abban 850 ezer forint kár keletkezett. A helyszínre érkező rendőrök a vádlottat elfogták, és vérvétel céljából az orvosi ügyeletre vitték. A nyomozás során megállapították, hogy a férfi erősen ittas állapotban vezette a járművet.

A Debreceni Járási Ügyészség az elkövetőt jármű önkényes elvételének bűntettével és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolja. Vádiratában indítványozta, hogy a Debreceni Járásbíróság a vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltás mellékbüntetést szabjon ki, valamint tiltsa el őt a közúti járművek vezetésétől.