Debrecen Hotels

Alamizsna a nyugdíjasok szavazatáért – csirkemellet tett Orbán irodája elé a debreceni DK-s képviselő

  2021 ápr 28 / #debrecen
Google ads
Google ads

A kormány kilencszáz forintos átlagos nyugdíjemeléssel “szúrja ki” a nyugdíjasok szemét – állítja a Demokratikus Koalíció frakciószóvivője.

Varga Zoltán szerdai, a Parlament folyosóján felvett, online közvetített sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy a bejelentett nyugdíjemelés átlagos mértéke nagyjából kilencszáz forint, de van olyan ember is, aki havonta 247 forinttal kap majd többet. A képviselő hozzátette, a kilencszáz forint egy fél kiló csirkemellre elég. A politikus, aki a kezében tartott egy darab becsomagolt csirkemellet úgy fogalmazott:

azt kívánja Orbán Viktor miniszterelnöknek, hogy “egye ezt egy hónapig”, de döntse el, hogy meg akarja-e főzni, vagy sütni, mert ha gázt vagy bármilyen energiát használ, akkor “már köretre nem lesz pénz”.

Kiegészítő nyugdíjemelés jöhet ezen a nyáron

A DK tavaly nyáron egyszeri, ötvenezer forintos segélyt kért a nyugdíjasok számára – emlékeztetett. Hozzátette, szintén a Demokratikus Koalíció vetette fel az európai minimálnyugdíj ötletét.

Az esemény végén azt mondta, hogy “gyáva és gyenge kormány, gyáva és gyenge, embertelen miniszterelnökének elhoztam a nyugdíjemelését”. Ezt követően Varga Zoltán a kormányfő parlamenti irodájához ment és a miniszterelnök feliratú bejárati ajtó ajtógombjára akasztotta a magával hozott csirkemellet.

Ő 900 forintos nyugdíjkorrekcióval szúrja ki az idős emberek szemét, mi azzal szúrjuk ki Orbánét, amire futja belőle.

Kívánjuk, hogy ezt egye egy hónapig!
🇭🇺🇪🇺

Közzétette: Demokratikus Koalíció – 2021. április 28., szerda