Debrecen Hotels

A vártnál tovább tart a helyreállítás a sátoraljaújhelyi vonatbaleset helyszínén

  2021 jún 02 / #debrecen
Google ads
Google ads

Tovább tart a helyreállítás Sátoraljaújhelyen, ahol hétfő este kamionnal ütközött és kettészakadt egy személyvonat a vasúti átjáróban – közölte a Mávinform szerda este az MTI-vel.

Közleményükben azt írták: a balesetben kisiklott vezérlőkocsi súlyosan rongálódott, emiatt a “daruzása” elhúzódott. A roncsot csak szerda kora estére sikerült a vasúti pályára emelni.

A vasúti daru elvonulása után éjszaka kezdik meg a felsővezeték helyreállítását, ezért a forgalom várhatóan csak csütörtökön napközben indulhat újra Sárospatak és Sátoraljaújhely között.

Az ideiglenes forgalmi rendről folyamatosan frissül a Mávinform hírfolyama – emelték ki. A csütörtök hajnaltól a helyreállítás befejezéséig érvényes közlekedési rend megtekinthető a https://www.mavcsoport.hu/mavinform/satoraljaujhely-es-sarospatok-kozott-potlobuszok-kozlekednek oldalon.

Vonatbaleset Sátoraljaújhelynél
Kisiklott vonat Sátoraljaújhelyen 2021. június 1-jén. A személyvonat az előző napon este összeütközött egy kamionnal. A vonat kettészakadt és az egyik kocsi kisiklott, leszakadt a felsővezeték, a sorompó oszlopai kidőltek, a biztosítóberendezés kábele, az átjáró és a pálya is megrongálódott. A vonaton három utas és három szolgálatot teljesítő vasutas tartózkodott. A mozdonyvezető súlyosan, de nem életveszélyesen sérült meg, kórházba szállították. A kamion sofőrje is súlyosan megsérült. MTI/Vajda János

A Szerencsről hétfőn 20.21-kor Sátoraljaújhelyre induló személyvonat a végállomásra érkezés előtt, 21.10-kor kamionnal ütközött. A vonat kettészakadt és az egyik kocsi kisiklott, leszakadt a felsővezeték, a sorompó oszlopai kidőltek, a biztosítóberendezés kábele, az átjáró és a pálya is megrongálódott.

A vonaton három utas és három szolgálatot teljesítő vasutas tartózkodott. Közülük a mozdonyvezető súlyosan, de nem életveszélyesen sérült meg, őt kórházba vitték. A kamion orosz-észt állampolgárságú sofőrje könnyebben sérült meg.
A baleset idején az átjáróban jól működött a fénysorompó.

Kedden a helyszínen Biber Anett, a MÁV-Volán-csoport szóvivője azt mondta: a mozdonyvezető minden tekintetben az előírtaknak megfelelően járt el, ezen a pályaszakaszon az előírt sebesség 80 kilométer/óra, ennél azonban a szerelvény kevesebbel haladt.