Debrecen Hotels

A tavalyinál erősebb decemberi forgalmat vár a CBA

  2018 dec 16 / #debrecen
Google ads
Google ads

Bár a legerősebb hét most kezdődik az élelmiszerüzletekben, az eddigi tapasztalatok alapján a CBA a decemberi forgalom 3-5 százalékos növekedésére számít az előző év azonos időszakához képest – mondta Fodor Attila, a társaság kommunikációs igazgatója vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

A Mikulás időszak előre jelzi, hogy milyen lesz a karácsonyi szezon, ennek alapján a karácsonyi felkészülési időszakban is magasabb forgalmat várnak, mint egy évvel ezelőtt – mutatott rá.

A kommunikációs igazgató elmondta: a forgalom növekedésének mértéke függ az üzletek méretétől, a CBA nagy szupermarketeiben akár kétszer-háromszor is több termék fogy az ünnepek előtt az év közben értékesített mennyiséghez képest.

A karácsonyi időszakban gyakorlatilag minden termékkör iránt megnő a kereslet, de vannak szezonális termékek, amelyek erre az időszakra jellemzőek és ilyenkor nagyon magas a forgalmuk, Fodor Attila példaként a szaloncukrot és a halat említette. A hal éves értékesítésének 30-35 százaléka a karácsony előtti időszakra esik – tette hozzá.
Az élelmiszerlánc tapasztalatai szerint évről-évre nagyobb az érdeklődés a minőségi termékek iránt.

A karácsonyi felkészülés hetekkel ezelőtt megkezdődött, de ezen a hét végén már érzékelhető, hogy a friss termékek is nagy mennyiségben fogynak. A jövő héten a forgalom jelentős megugrására számítanak, a legnagyobb vásárlói roham pedig jövő péntek-szombat-vasárnap várható – mondta a CBA kommunikációs igazgatója.