Debrecen Hotels

A Spirál és a Becsúszó szerelem is látható premier előtt Debrecenben

  2020 okt 07 / #debrecen
Google ads
Google ads

Két új magyar film, a Spirál és a Becsúszó szerelem is látható lesz premier előtt, válogatott nemzetközi filmek mellett az 5. Európai Art Mozi napon november 8-án Debrecenben – írja közleményében az Apolló Mozi.

A Jegyelővétel október 26-án indul, érdemes résen lenni.

Idén is lesz Európai Art Mozi Nap a kontinenst több száz művészmozijában egyazon napon, november 8-án vasárnap.
Ezen a napon a résztvevő mozik, köztük országszerte a hazai művészmozik, és a debreceni Apollo is, változatos programokkal, többek között fesztiváldíjas filmkülönlegességek premier előtti vetítésével várják a közönséget.

Teljes program

Fellini – A lélek festője (12) PREMIER ELŐTT
Soós Imre-terem – 13:30
Soós Imre-terem – 18:00
Országos premier: 2020. december 3.
Előzmények törlése (16) PREMIER ELŐTT
Effacer l’historique
Feliratos francia-belga vígjáték, magyar felirattal 2020, 110 perc
Országos premier: 2020. december 24.
Deésy Alfréd-terem – 19:45
Sweat – PREMIER ELŐTT
Feliratos, lengyel-svéd filmdáma, 100 perc, 2020
Deésy Alfréd-terem – 17:45
Országos premier: 2021.
Egy humorista élete (PREMIER ELŐTT)
(En komikers uppväxt)
feliratos, svéd filmdráma, 92 perc, 2019
Deésy Alfréd-terem – 15:30

Országos premier: 2020. november 19.

Becsúszó szerelem (12) PREMIER ELŐTT ( kiemelt képünkön Ötvös András)
Színes, magyar romantikus vígjáték, 92 perc, 2020
Deésy Alfréd-terem – 13:15
Kertész Mihály terem – 20:15Országos premier: 2020. november 12.

Gyula, az elkötelezett fociultra és felesége, Mariann gyereket szeretnének. Miután kiderül, hogy a férfi meddő és az örökbefogadás lehetősége is elszáll, Mariann utolsó esélyként megállapodik egy roma lánnyal, Lüszivel, hogy a hamarosan születendő gyermekét magukhoz veszik.
A terv mindannyiuk életét fenekestül forgatja fel. Gyulának ettől fogva folyamatosan trükköznie kell, hogy ne bukjon le a rasszista focirajongó barátai előtt, a magánélete pedig további nem várt fordulatokat tartogat számára: Ámor nyilai a legváratlanabb helyről találnak a szívébe, humoros helyzetek és erkölcsi dilemmák sora elé állítva hősünket.
A Becsúszó szerelem Nagy Viktor Oszkár új játékfilmje. Nagy első játékfilmjével, az Apafölddel a nemzetközi kritikusok Gene Moskowitz díját nyerte el a 40. Magyar Filmszemlén. Azt követően számos díjnyertes dokumentumfilmet (Két világ között, Felsőbb parancs, Székely lelemény), valamint a Hivatal című tévéfilmet készítette el. A film főszereplői Ötvös András,  Thuróczy Szabolcs, Stefanovics Angéla és Rajkai Zoltán. A mellékszerepekben mások mellett Tenki Réka és a filmrendező Hajdu Szabolcs is láthatók.

Spirál (16) PREMIER ELŐTT
Színes magyar-román dráma, 100 perc, 2020
Soós Imre-terem – 15:45
Soós Imre-terem – 20:00

Országos bemutató: 2020. november 19.

Egy férfi és két nő különös háromszögtörténete bontakozik ki egy tóparti házban. A titokzatos módon eltűnt apáról a fiúra hagyományozott horgásztó távol esik a várostól, egy elszigetelt, varázslatos világ.

Halak, madarak, vadállatok békésnek tűnő otthona. A felszín alatt azonban titkok lappanganak és az évszakok körforgásával együtt a horgásztavat gondozó férfi és két nő baljós története is beteljesedik. Lélektani krimi az elengedésről, az ismétlődő kapcsolatokról, a konfliktusokról és a szembenézés nehézségeiről.

A Spirál Felméri Cecília kolozsvári rendező (Boldogságpasztilla, Végtelen percek, Mátyás, Mátyás, Kakukk) első nagyjátékfilmje.

Korábbi alkotásai több rangos nemzetközi filmfesztiválon vettek részt, Felmérit a CineFest-en „A jövő reménysége díj”-jal, a Magyar Filmszemlén a „Legígéretesebb fiatal tehetség díj”-jal ismerték el. Felméri valamennyi korábbi munkáját Muhi András producerrel készítette, közös munkájuknak mintegy megkoronzása a mostani játékfilm.

A film főszereplői az Oscar-jelölt, Arany Medve-díjas Testről és lélekről Európai Filmdíjas színésznője, Borbély Alexandra; a Pororoca című filmbeli alakításáért több rangos nemzetközi filmfesztiválon a legjobb férfi főszereplő díját kiérdemlő, az Arany Medve-díjas Anyai szív sztárja, Bogdan Dumitrache román színművész (Pororoca, Legjobb szándék); és Kiss Diána Magdolna (A nagy füzet, Fehér Isten, Az Úr hangja).