Debrecen Hotels

A rendőrök és a vezetéstechnikai szakemberek közösen készítették fel a motorosokat a változó időjárásra

  2018 Sze 18 / #debrecen
Google ads
Google ads

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága és a vezetestechnikadebrecen.hu munkatársai közösen tartottak szezonzáró motoros rendezvényt egy debreceni bevásárlóközpont parkolójában 2018. szeptember 15-én.

A motorosok részt vehettek egy vezetéstechnikai tréningen, amelynek teljesítésével felkészülhettek az őszi időjárási viszonyok közötti vezetésre. A jelenlévők KRESZ tesztet is kitölthettek és kipróbálhatták a részegséget szimuláló szemüveget is.

A szervezők és a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a motorosok figyelmét, hogy a rövidülő nappalok és az esetenként hűvösebb időjárás miatt a nyári időszakban megszokottakhoz képest jelentősen romolhatnak az út- és látási viszonyok, ezért ezek figyelembevételével közlekedjenek kétkerekű járműveikkel.

A kétkerekű motoros járművel utazók baleseti kockázata átlag feletti. Ennek oka, hogy a motorkerékpárosokat a gépkocsikban jellemző passzív biztonsági eszközök nem védik, így közlekedési baleset esetén testük közvetlen fizikai behatásoknak van kitéve. Ezért fontos, hogy motorozás közben mindig megfelelő védőfelszerelést kell viselni, illetve nagy hangsúlyt kell fektetni az öltözékre is. Az élénk színű bukósisak, motorosruha és motoros csizma nemcsak könnyebben észrevehetővé teszi a motorost a közlekedés többi szereplője számára, de egy esetlegesen bekövetkező balesetben a súlyos sérülések kockázatát is csökkentik. Ne feledjék, hogy a balesetben földhöz csapódott bukósisakot minden esetben le kell cserélni, még akkor is, ha kívülről nem látszik komoly sérülés, mert ilyenkor az ütéselnyelő réteg már nem képes ellátni feladatát.

… hogy mindenki hazaérjen!