Debrecen Hotels

A nyári szünidő veszélyeiről tartottak előadást a debreceni iskolásoknak

  2018 jún 07 / #debrecen
Google ads
Google ads

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti és Bűnmegelőzési Osztályainak munkatársai 2018. június 5-én közösen tartottak előadást a nyári szünidő veszélyeiről, a debreceni Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskola felső tagozatos diákjai számára.

Suba István rendőr százados a legfontosabb közlekedési szabályokról, a kerékpárok kötelező tartozékairól, továbbá a biztonságos fürdőzéssel kapcsolatos tudnivalókról tájékoztatta a diákokat. Bak István rendőr alezredes a fiatalok által elkövetett leggyakoribb bűncselekményeket, az áldozattá valamint a bűnelkövetővé válás elkerülési lehetőségeit ismertette, valamint a diákcsíny és a bűncselekmény közötti különbségre hívta fel a figyelmet. Az interaktív előadás keretében a szakemberek megválaszolták a diákok kérdéseit.

A nyári szünidő gondtalan eltöltése érdekében kérjük, fogadják meg a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság bűn- és baleset-megelőzési tanácsait és készítsék fel gyermekeiket a veszélyek elkerülésére!

Gyermekeikkel beszéljék meg a gyalogos és kerékpáros közlekedés szabályait, közösen ellenőrizzék a kerékpárok kötelező tartozékait!

Tudatosítsák bennük a tiltott helyen való fürdőzés veszélyeit!

Mindig beszéljék meg, hogy kivel és hol töltik az idejüket, továbbá hogy mikor érkeznek haza! Hasznos lehet, ha felírják gyermekük barátainak címét és telefonszámát.

Csak a legszükségesebb értékeket tartsák maguknál, és azt se hivalkodva viseljék!
Ne csellengjenek egyedül és lehetőleg még sötétedés előtt, biztonságos útvonalon induljanak haza!

Ne bízzanak meg idegenekben, és ne engedelmeskedjenek nekik, bármit is kérnek, vagy ígérnek!

Ne fogadjanak el, és ne próbálják ki semmilyen tudatmódosító szert!

Ha bajba kerülnek, hívják bátran a segélyhívó telefonszámokat (107, 112), de legyenek tisztában azzal, hogy a valótlan bejelentés büntetést vonhat maga után!

Kérdés esetén, forduljanak bizalommal a bűnmegelőzési előadókhoz, illetve a drogprevenciós tanácsadókhoz.