Debrecen Hotels

A megfelelő online kaszinó kiválasztása Magyarországon

  2022 szept 13 / #debrecen
Google ads
Google ads

Napjainkban a kaszinó oldalak hihetetlen népszerűségnek örvendenek Magyarországon is. Nem csak a régebbi platformok, de a nap mint nap megjelenő új magyar kaszinó platformok is nagyon sok játékost vonzanak. A hihetetlen népszerűség azonban együtt jár azzal is, hogy rengeteg olyan oldal is megjelent, amelyek valamilyen okból nem felelnek meg a paramétereknek – például lassan vagy nem teljesítenek bizonyos kifizetéseket vagy éppenséggel nem tisztességesek a játékaik. Ezért nagyon fontos a legjobb kaszinó kiválasztása, ha éppen játszani támad kedvünk.

Kifejezetten kerülendő csak úgy felcsatlakozni egy új oldalra, érdemes néhány dolgot előzetesen megtenni. Egy legális online kaszinó elég sok olyan követelménynek felel meg, amelyek biztosítják, hogy a magyar játékosok gond nélkül szórakozhassanak és az pénzünk és adataink se legyenek veszélyben. A következőkben megnézzük, melyek azok a fontos paraméterek, amelyeket egy magyar játékosnak figyelembe kell vennie egy online kaszinó kiválasztásakor.

A legfontosabb dolgok, amiket meg kell vizsgálni regisztráció előtt

Most néhány olyan paramétert fogunk megmutatni, amelyek figyelembevétele létfontosságú a legjobb online kaszinók kiválasztásakor. Igazából meg is spórolhatunk magunknak rengeteg energiát, hiszen mások már sok feladatot elvégeztek helyettünk. Például nagy számban olvashatunk online kaszinó bemutatókat olyan oldalakon, mint például az onlinekaszinojatekok.com platformja. De térjünk is vissza néhány fontos megvizsgálandó paraméter bemutatásához:

  • Az engedélyek: ennél nincs nagyon fontosabb dolgot, amit regisztráció előtt meg kell néznünk. A legjobb magyar online kaszinók egyértelműen feltüntetik az oldalukon, hogy milyen szabályozó hatóság engedélyével rendelkeznek. Arra ne számítsunk, hogy lesz magyar engedéllyel bíró platform, viszont ha nem látunk engedélyszámot egy megbízható hatóságtól vagy nem érvényes az ott feltüntetett engedély, akkor jobb, ha távozunk. Megbízható hatóságnak számít a Máltai Szerencsejátékos Hatóság, a Curacaói Szerencsejáték Felügyelet vagy éppen a Brit Szerencsejátékos bizottság.
  • A bónuszok és feltételeik: ma már nincs olyan online kaszinó magyar nyelven, amelyik ne kínálna többféle promóciót, akciót, bónuszt a játékosoknak. Üdvözlő bónuszt szinte mindenki kínál már, viszont ennek mértéke és a bónuszok feltételei is sokban különböznek. A mértéke egy üdvözlő bónusznak lehet 100-200%-os és akár több befizetésre is vonatkozhat. Ennél rosszabb ajánlatot nem érdemes elfogadni. A feltételek közül kiemelten fontosak a minimális befizetési limitek, a megjátszási követelmények és a felhasználási határidő. Jó megjátszási követelménynek számít például a 25-szörös feltétel.
  • A játékok kínálata: sokan elfelejtik, hogy miért is csatlakoznak a kaszinok online platformjaihoz. Pedig nagyon sokat számít az, hogy milyen játékokat kínál az adott platform. A legjobbak azok az univerzális platformok, ahol kaszinójátékok széles választéka mellett elérhető sportfogadás és élő kaszinó is. A kaszinójátékok esetén a legjobb fejlesztők játékait kell keresnünk és nyerőgépek mellett mindenképpen legyenek asztali kaszinójátékok és extra játékok is, mint bingó vagy éppen szerencsekerék.
  • Fizetési módok: egy magyar online casino oldalán kiemelten fontos az, hogy milyen fizetési módokat használhatunk befizetéshez és kifizetéshez. Ha például egy platform csak egyetlen fizetési módot tesz elérhetővé, az eléggé gyanúsnak tűnik. A legjobb online kaszinó platformok ma már banki átutalás, bankkártyák és e-pénztárcák mellett kriptovalutákat is kínálnak használatra és a legtöbb esetben ezt díjmentesen teszik. Nagyon pozitív jel, ha egy platform már regisztráció előtt megmutatja, hogy milyen fizetési módok használhatóak.
  • Támogatás: nincs rosszabb annál, mint egy olyan oldalon egyedül maradni egy problémával, ahol pénzt költünk. Így az ügyfélszolgálatot már érdemes regisztráció előtt kipróbálni egy e-maillel vagy élő chaten keresztül. Ha ezen a két kapcsolattartási csatornán nem kapunk nagyjából azonnali válaszokat a kérdéseinkre, akkor rossz helyen vagyunk. Éjjel-nappal, a hét minden napján elérhetőnek kell lennie egy ügyfélszolgálatnak, ráadásul kiemelten fontos, hogy minimum angolul, de akár magyarul is működjön az ügyféltámogatás.

A legjobb 5 online kaszinó összehasonlítása

Kaszinó Minimum befizetés Bónuszok Fizetési módok
National 3500 forint Első és második befizetési bónusz
Újratöltési bónusz
Ingyenes pörgetések
VIP program
Banki átutalás, bankkártyák, e-pénztárcák, PaysafeCard és kriptovaluták
Bizzo 3500 forint Első két befizetésre járó bónusz
Csütörtöki újratöltési bónusz
Ingyenes pörgetések
Banki átutalás, bankkártyák, e-pénztárcák, PaysafeCard és kriptovaluták
22Bet 2 euró / 800 forint Üdvözlő bónusz
Ingyenes pörgetések
Heti versenyek
Születésnapi bónusz
Bankkártyák, e-pénztárcák, kriptovaluták
Wazamba 3500 forint Üdvözlő bónusz
Napi feltöltési bónusz
Cashback
Hétvégi bónusz
VIP program
Banki átutalás, bankkártyák, e-pénztárcák, PaysafeCard és kriptovaluták
Vulkan Vegas 3500 forint Első két befizetési bónusz
Befizetés nélküli bónusz
VIP Program
Újratöltési bónusz
Banki átutalás, bankkártyák, e-pénztárcák és PaySafeCard

Engedéllyel bíró vagy illegális online kaszinók

A furcsa szabályozási keretek miatt minimális olyan kaszinó van Magyarországon, amelyik rendelkezik magyar engedéllyel. Így ezt nem is érdemes keresni egy kaszinó oldalán. Viszont az elismert külföldi szabályozó hatóságok engedélyeit annál inkább. Hiszen egy engedéllyel bíró kaszinóban:

  • Biztosítva van a játékok tisztessége, tényleg véletlenszerűen születnek az eredmények
  • A kifizetéseinket teljesíteni fogják az ígért határidő alatt a vállalt díjakkal
  • Az adataink jó kezekben lesznek, nem adják ki őket másoknak
  • Nem kell tartanunk attól, hogy a befizetéseink el fognak tűnni

Ezzel szemben viszont, ha egy olyan online kaszinót választunk, amelyik nem rendelkezik mondjuk a Máltai Szerencsejátékos Hatóság vagy a Curacaói Szerencsejáték Felügyelet engedélyével, akkor simán lehet, hogy el fogjuk veszíteni pillanatok alatt a befizetett pénzünket vagy éppen nem úgy fog működni az oldal, ahogy elvárnánk.

Lehetőség a játékra mobil applikáción keresztül

A mobil történő online kaszinós játék azért kifejezetten jó, mert így például kihasználhatjuk az okostelefonok által biztosított extra funkciókat, mint például az automatikus okosértesítések vagy az ujjlenyomatos azonosítás is. Ráadásul az appon keresztül jóval gyorsabban is mennek a játékok. Például ha megnézzük a https://onlinekaszinojatekok.com/20bet/ linken elérhető 20Bet bemutatót, ott is olvashatóak azok a pluszok, amelyeket egy mobil online kaszinó app biztosít. A következő kaszinóknak is van natív mobil applikációjuk:

Kaszinó Mobil applikáció Platform
20Bet Igen Android és iOS
22Bet Igen Android és iOS
Bet365 Igen Android és iOS
Energy Igen Android és iOS

Online kaszinók előnyei és hátrányai az offline kaszinókkal szemben

  Online kaszinó Hagyományos kaszinó
Előnyök * Kényelmes
* Rengeteg játék
* Rengeteg bónuszajánlat
* Nagyon jó nyerési lehetőségek
* Élő kaszinós élmény
* Közösségi élmény
* Nem kell sokat veszíteni regisztrációval, azonosítással
* Teljesen más limitek
Hátrányok * Azonosítási követelmények
* Kevésbé szociális élmény
* Sokkal kevesebb játék
* Sok helyen nincs ilyen
* Rengeteg speciális követelmény
* Zaj, fények és alkoholfogyasztás

GYIK

Az élő kaszinókban is vannak bónuszok?

Természetesen. Az online kaszinók élő szekciójában sok tucat élő osztós asztal mellett azt is tapasztalni fogjuk, hogy kifejezetten izgalmas ajánlatok érvényesek csak az élő kaszinós részlegre. Ez azt jelenti, hogy van külön élő kaszinós üdvözlő bónusz, de élő kaszinóban feltett tétek, elszenvedett veszteségek százalékát visszanyerhetjük minden héten, ha megfelelő online kaszinót választunk.

Van magyar engedéllyel bíró kaszinó is?

Igazából nem túl sok, maximum 1-2 olyan online kaszinó létezik, amelyik rendelkezik magyar engedéllyel. Ezek minden esetben fizikailag is látogatható állami kaszinók online változatai. Ennek megfelelően ezek egyáltalán nem versenyképesek a nagy online kaszinókhoz képest. Ettől függetlenül, ha belefutunk egy ilyenbe, akkor adhatunk neki esélyt.

Van díja minden online kaszinóban a kifizetéseknek?

Nem, ez kaszinótól függ. A legtöbb online kaszinóban vannak olyan fizetési módok, amelyeknél a tranzakció végrehajtása nem jár költséggel, egyedül a pénzügyi szolgáltató által felszámított díjakat kell kifizetnünk. Tegyük hozzá, hogy azért van már olyan online fizetési szolgáltató is, amely teljesen ingyen biztosítja a szolgáltatását, ha bizonyos feltételeket teljesítünk.

Tényleg vannak befizetés nélküli bónuszok is?

Igen, a legjobb legális online kaszinók kínálni szoktak rendszeresen vagy egyes esetekben ilyen ajánlatokat. Ezek azt jelentik, hogy ilyenkor nem kell befizetést teljesítenünk, hanem kapunk – általában kisebb – összegű ingyen pénzt vagy éppen olyan ingyenes pörgetéseket, amelyekből származó nyereményeket már nem kell megpörgetnünk. Viszont ezeknél a bónuszoknál még inkább fontos az a tényező, hogy a szabályzatot alapossan olvassuk át.

A bónuszok egy kiváló online kaszinó oldalán mobilról is igénybe vehetőek?

Igen, természetesen ezeket a bónuszokat mobil böngészőre optimalizált változatból és mobil applikációból is könnyen használhatjuk. Ugyanúgy kell használnunk a kaszinó oldalát, mint mondjuk asztali gépről is. Sőt, a mobil applikációs használatnak még további előnye, hogy kihasználhatjuk az okos funkciókat is. (x)