Debrecen Hotels

A kínai vakcinával oltott Videoton-dolgozók jelentős részénél nem alakult ki semmiféle védettség

  2021 jún 30 / #debrecen
Google ads
Google ads

Azok a Sinopharmmal oltott 60 felettiek, akiknek nincs antitestes védelmük, T-sejtes immunitással sem rendelkeznek – derült ki a Videoton dolgozóinak körében készült, önkéntes vizsgálatból.

Sinkó Ottó, a cég társ-vezérigazgatója a Portfolio-nak elmondta: ezek az emberek a két oltás felvétele ellenére a mérések szerint semmilyen védettséggel nem rendelkeznek a vírus ellen, ezért azonnal harmadik dózis beadására lenne szükség, ami azonban a szabályok szerint tilos. Sinkó ezt rendkívül aggályosnak tartja, és úgy véli, hogy lehetővé kellene tenni a harmadik dózis beadását azoknak a Sinopharmmal oltottaknak, akiknek nincs védettségük, még mielőtt eléri Magyarországot a járvány negyedik hulláma.

Ismertette, azok a Sinopharmmal oltott 60 felettiek, akiknek nincs antitestest védelmük, T-sejtes immunitással sem rendelkeznek.

Mint mondta: ezek az emberek a két oltás felvétele ellenére a mérések szerint semmilyen védettséggel nem rendelkeznek a vírus ellen, ezért azonnal harmadik dózis beadására lenne szükség, ami azonban a szabályok szerint tilos. Sinkó ezt rendkívül aggályosnak tartja, és úgy véli, hogy lehetővé kellene tenni a harmadik dózis beadását azoknak a Sinopharmmal oltottaknak, akiknek nincs védettségük, még mielőtt eléri Magyarországot a járvány negyedik hulláma.

Tilos a harmadik oltás

A Nemzeti Népegészségügyi Központ korábbi közlése szerint az oltások beadása a gyártók alkalmazási előírásának megfelelően történik, és jelenleg nincs lehetőség harmadik oltásra. Emlékeztettek: aki ettől eltér, az szabályt szeg. Sinkó ugyanakkor azt mondja, a harmadik oltást saját felelősségre, legalább saját költségre engedélyezni kellene.