Debrecen Hotels

A katasztrófavédelem jóváhagyta a kínai akkumulátorgyár építését

  2023 jan 19 / #debrecen
Google ads
Google ads

Január 13-án jóváhagyta a katasztrófavédelem a CATL Debrecenbe tervezett akkumulátorgyárának a biztonsági jelentését – derül a Civil Fórum által közzétett határozatból.

A dokumentum szerint a katasztrófavédelmi engedély alapján a veszélyes anyagokkal foglalkozó üzem építési engedélyezési eljárása lefolytatható, az engedély hatálya azonban nem terjed ki a veszélyes tevékenység megkezdésére, ahhoz külön engedély kell. A határozat ellen közigazgatási úton további jogorvoslatnak helye nincs, de 30 napon belül közigazgatási pert lehet kezdeményezni.

Megjegyzés: Egy szavazás van beágyazva ebbe a bejegyzésbe, kérlek látogasd meg az oldalt, hogy részt vegyél ennek a bejegyzésnek a szavazásában.

A múlt heti, botrányos közmeghallgatáson felmerült kifogásokra válaszul a dokumentumban pontosítják a munkavállalók létszámát és a veszélyes hulladék kezelésének a bemutatását.

Mikepérccsel kapcsolatban a katasztrófavédelem úgy vélekedik, a település területén nem állapítható meg veszélyeztetés. A most jogerőssé váló engedély csak az építési stádiumban előrelátható veszélyeztetés értékelését tartalmazza, újabb kockázati tényezők felmerülésekor újabb engedélyeztetési eljárásokra van szükség. Amennyiben ezt elmulasztja az üzemeltető, akár be is zárhatják a gyárat.

Pénteken 10 órától újabb közmeghallgatás lesz, ezúttal a környezetvédelmi hatástanulmánnyal kapcsolatban a DMJV Családsegítő és Gyermekjóléti Központjában (Debrecen, Thomas Mann u. 2.), ahol reményeink szerint a Civil Fórum Debrecen Egyesület által megfogalmazott 45 kérdésre is választ adnak majd az illetékesek. Mi ismét ott leszünk!