Debrecen Hotels

A járványhelyzet miatt csak jövőre tartják meg a vetélkedőt, amiért sok középiskolás rajong

  2021 nov 17 / #debrecen
Google ads
Google ads

A romló járványhelyzet miatt idén is elhalasztják a Zsebpénzügyes pénzügyi verseny élő döntőjét. A középiskolásoknak szóló vetélkedőre idén is rekordszámban jelentkeztek a diákok, akik több online fordulóban mérik össze pénzügyi tudásukat – közölte a versenyt szervező Intrum kintlévőségkezelő cég az MTI-vel.

A középiskolásoknak szóló Zsebpénzügyes vetélkedőt idén ötödik alkalommal rendezik. A vetélkedő első fordulói november első felében értek véget, az utolsó fordulóban a legjobb 8 csapat hagyományosan egy élő döntőben, neves szakmai zsűri előtt méri össze pénzügyi tudását.

Felfalusi Péter, az Intrum Magyarország vezérigazgatója és a zsűri elnöke közölte: a tavalyi vetélkedőhöz hasonlóan a járvány miatt most is a következő évre halasztják a döntőt.

A Zsebpénzügyes verseny középpontjában idén a klasszikus pénzügyi ismeretek mellett az úgynevezett életügyek állnak: a szervezők célja, hogy a fiataloknak a gyakorlatban is megmutassák azokat a megtakarítással, karrierrel, befektetéssel kapcsolatos szituációkat, amelyekkel biztosan találkoznak majd a felnőtt életben. Ezekre a Zsebpénzügyes kreatív, játékos formában készíti fel a középiskolásokat.

Az idei versenyre ismét rekordszámú iskola jelentkezett, október elejéig 219 magyarországi és határon túli oktatási intézményből összesen 1531 csapat és több mint 3000 diák regisztrált. Őket 239 tanár segíti a verseny előtt és közben. Közülük került ki a legjobb 8 csapat, amelyek részt vehetnek a budapesti élő döntőn.

(MTI)