Debrecen Hotels

A hétvégi házak tulajdonosait okították a rendőrök Hajdúszoboszlón

  2018 Már 19 / #debrecen
Google ads
Google ads

Vagyonvédelmi Információs Ponton várták az érdeklődőket a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai Hajdúszoboszló főterén 2018. március l6-án.

A „Házhoz megyünk” program keretében a bűnmegelőzési szakemberek az áldozattá válás megelőzését segítő vagyonvédelmi tanácsokat adtak a lakosságnak, akiknek kerékpár regisztrációra is volt lehetőségük.

Tekintettel arra, hogy Hajdúszoboszló üdülőváros és a környéken is több hétvégi ház található, ezért a rendőrök elsősorban a nyaralók védelmére hívták fel az érdeklődők figyelmét.

 

A rendőrség tanácsai a nyaraló védelméhez:

– A hétvégi házakban senki ne tároljon a szükségesnél nagyobb értékeket. Amennyiben elkerülhetetlen, gondoskodni kell a védelmükről.

– A nyaraló bejárati ajtajára is érdemes korszerű zárat felszereltetni. Az ajtó anyaga legyen masszív fém vagy tömör fa. Fontos, hogy a hátsó ajtók és garázsajtók is kellő védelemmel rendelkezzenek.

– Az ablakokat is el kell látni többféle biztonsági eszközzel. Csupán a szúnyogháló nem véd meg a betörés ellen.

– Az anyagi lehetőségekhez és védendő értékekhez mérten érdemes elektronikai védelmi rendszert kiépíteni. Nem a biztonságon kell spórolni, hiszen a tapasztalatok szerint egy esetleges betörés okozta kár gyakran többszöröse lehet a megfelelő védelmi rendszer beszerzési és felszerelési költségének. Ezek a technológiák – hang- és fényjelző készülék, távriasztás – úgy nyújtanak védelmet, hogy jelzik a külvilág számára, ha illetéktelenek próbálnak behatolni.

– Javasolt rendszeresen látogatni a hétvégi házakat, illetve megkérni az ott élőket, hogy a nyaralási szezonon kívül is fordítsanak figyelmet ezekre az ingatlanokra. Ha gyanús személyek vagy gépkocsik mozgását észlelik, azt nyomban jelezzék a rendőrség felé.