Debrecen Hotels

A hatodik debreceni önkormányzati óvoda kapott speciális sportpályát

  2020 okt 08 / #debrecen
Google ads
Google ads

A hatodik önkormányzati fenntartású óvodában adtak át speciális Ovi-Sport Pályát – közölte a debreceni önkormányzat. Ezúttal az Ifjúság Utcai intézménybe járó gyerekek vehették birtokba a körülkerített műfüves területet.

A Százszorszép-, a Hajó Utcai-, a Pósa Utcai- és a Kemény Zsigmond Utcai Óvodában már 2017 óta működik Ovi-Sport Pálya. Idén ősszel pedig a Sinay Miklós Utcai-, illetve az Ifjúság Utcai Óvodában adták át az elkészült pályát. Ez utóbbi helyszínen október 8-án tartottak tájékoztatót a részletekről.

Papp Csaba önkormányzati képviselő elmondta, folyamatosan mérik a Debrecenben tanuló gyerekek egészségi állapotát, a tapasztalatok szerint nagy többségüknél jellemző valamilyen mozgásszervi elváltozás: általában lúdtalp, gerincferdülés vagy rossz testtartás. Papp Csaba hozzátette: ezért is támogatja a város, hogy minél több Ovi-Sport Pálya épüljön a debreceni óvodákban. Az önkormányzat minden esetben vállalja a 4,5 millió forintos önerőt, ami a teljes költség harminc százaléka, a többit az alapítvány biztosítja.

Haba Lajosné, az Ifjúság Utcai Óvoda intézményvezetője elmondta: hét csoportban több mint 150 gyermekkel foglalkoznak. A pálya telepítésével párhuzamosan az óvónők felkészítő képzésen vettek részt, ami azért sem állt tőlük távol, mert maguk a pedagógusok is rendszeresen mozognak, sportolnak.

Hegedüs Gábor, az Ovi-Sport Alapítvány szakmai vezetője arról beszélt, hogy országszerte több mint 400 pályát adtak át, és határon túli magyar területeken is építkeztek már. A 6×12 méteres pálya a labdarúgás, a kézilabda, a röplabda és a tollaslabda alapjainak elsajátítására is alkalmas, emellett mozgásfejlesztő eszközöket: bójákat, karikákat is biztosítanak az óvodáknak.

Fotó: Miskolczi János