A Hajduk elleni BL-selejtező lett minden idők legjobb Loki-meccse

2022.03.11

A 2005-ös, Hajduk Split elleni labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtezőt választották a 120 éves DVSC szurkolói a klubtörténelem legjobb mérkőzésének.

A szombaton jubiláló debreceni egyesület pénteki tájékoztatásában emlékeztetett: január közepén kérte fel a drukkereket arra, hogy szavazzanak az elmúlt 120 év legjobb Loki-meccsére.

A pálmát a csapat 2005-ös, spliti 5-0-s győzelme vitte el. A párharc első felvonásában a debreceniek hazai pályán 3-0-ra legyőzték a horvát bajnokot, de a visszavágó esélyesének így is a Hajduk számított. A rivális szurkolók már a mérkőzés előtti napon 5-öst mutogattak a kezükkel az érkező hajdúságiaknak, végül aztán ők kaptak egy 5-öst a Poljud Stadionban, mintegy 25 ezer néző előtt. A DVSC góljait Halmosi Péter (1., 27.), Kerekes Zsombor (22.), Ibrahima Sidibe (76.) és Kiss Zoltán (90.) szerezte. A Loki a Csernyánszki – Nikolov, Éger, Máté, Szatmári – Dombi, Vukmir, Sándor T., Halmosi (Böőr, 76.) – Kerekes (Sidibe, 57.), Bogdanovics (Kiss Z., 56.) összeállításban aratta a nagy sikert, a vezetőedző Supka Attila volt.

A DVSC korábban közölte, hogy a szurkolók Herczeg Andrást választották a klub történetének legjobb edzőjévé, a legjobb játékos pedig a 11-szeres válogatott, négyszeres bajnok Sándor Tamás lett. A győzteseket a szurkolók láthatják a szombaton 14.30-kor kezdődő DVSC-Újpest bajnoki kezdőrúgásánál is.

az eredeti hír itt elérhető