Debrecen Hotels

A Groupama Aréna marad a válogatott otthona

  2018 feb 20 / #debrecen
Google ads
Google ads

A megújuló Puskás Ferenc Stadion átadásáig – vagyis idén és jövőre is – a fővárosi Groupama Arénában játssza hazai mérkőzéseit a magyar labdarúgó-válogatott.

A magyar szövetség (MLSZ) honlapján kedden megjelent közlemény szerint a nemzeti csapat meccsein kívül a ferencvárosi aréna ad otthont idén és jövőre is a Magyar Kupa-döntőnek, valamint a 2019-es női Bajnokok Ligája-finálénak is.

A magyar válogatott március 23-án Kazahsztánt, négy nappal később Skóciát fogadja barátságos mérkőzésen, a Nemzetek Ligája csoportkörében pedig először a görögökkel játszik hazai pályán, szeptember 11-én, de utóbbi meccsre az európai szövetség korábbi büntetése miatt zárt kapuk mögött kerül sor.

A válogatott mérkőzéseinek hangulata egészen kiemelkedő és egyedi, és ebben a szurkolók mellett a stadionnak is jelentős szerepe van – fogalmazott a közleményben Csányi Sándor, az MLSZ elnöke. Hozzátette, a nemzetközi mérkőzések alkalmával azt tapasztalták, hogy mindenki szereti ezt a létesítményt: az idősebb és fiatalabb szurkolók, a játékosok, és azok is, akik kerekesszékkel érkeznek a helyszínre.