Debrecen Hotels

A Fidesz reakciója a durva áremelkedésre: Gyurcsány!

  2022 jún 13 / #debrecen
Google ads
Google ads

A Demokratikus Koalíció arra kéri a Fideszt, hogy szavazza meg azt a korábban benyújtott javaslatcsomagot, amely – egyebek mellett – nulla százalékra csökkentené az alapvető élelmiszerek áfáját.

Barkóczi Balázs, a DK szóvivője hétfői online sajtótájékoztatóján a G7.hu cikkére hivatkozva arról beszélt, hogy májusban 25 százalékos szintre “gyorsult” az élelmiszerek inflációja. Az adatokat sorolva azt mondta, hogy a trappista sajt kilónkénti ára 800, míg a vajé csaknem 700 forinttal emelkedett. Érdemben nőtt a sertéskaraj, a száraztészta, a paradicsom, a pékáru és másik, majdnem háromtucatnyi élelmiszer ára is – tette hozzá.

A kormányt bírálva az ellenzéki országgyűlési képviselő kijelentette, hogy a kabinet “látszatintézkedései” nem állították meg a drágulást, “sőt még brutálisabb ütemű árnövekedést” okoztak több tucat alapvető és gyakran vásárolt élelmiszer esetében.

Fidesz: Gyurcsány!

Ha Gyurcsányékon múlna, már négyszeres lenne az áremelkedés – reagált a Fidesz Barkóczi Balázs (DK) szavaira hétfőn.

Az ellenzéki politikus olyan javaslatcsomag elfogadására kérte a kormánypártokat, amely szerint egyebek mellett nulla százalékra csökkenne az alapvető élelmiszerek áfája.

A Fidesz erre reagálva azt közölte:

ha Gyurcsányékon múlna, már a magyaroknak is négyszeres lenne az áremelkedés, mert a baloldal mostanra már eltörölte volna a rezsicsökkentést, a benzinárstopot és az élelmiszerárstopot is.

A baloldal politikájával az áram ára a jelenlegi több mint háromszorosára, a földgáz ára öt és félszeresére, a benzin ára 800 forintra emelkedne, és mindez brutálisan emelné az élelmiszerek árát is – áll a kormánypárt közleményében.