Debrecen Hotels

A Diósgyőr kárpótolja a kisfiút, akinek a kapusuk csúnyán elrontotta a születésnapját

  2023 márc 14 / #debrecen
Google ads
Google ads

Aludt egyet a DVTK az MTK elleni meccs félidejében történtekre – mint megírtuk, kapusuk, Senkó Zsombor nem engedte, hogy a kezdőrúgást végző gyerek, Varga Énok a születésnapján gólt lőjön neki.

A Diósgyőr honlapján az alábbi közlemény jelent meg kedden:

A DVTK tulajdonosa, dr. Magyar Mátyás meghívta az MTK-szurkoló kisfiút, Varga Énokot és szüleit, valamint Énok minden MTK-s csapattársát Diósgyőrbe, a DVTK egyik soron következő hazai mérkőzésére, amit ők el is fogadtak, a történet így pozitívan zárulhat. Az esetről Kuznyecov Szergej, a DVTK vezetőedzője, Varga Béla, Énok édesapja és Senkó Zsombor nyilatkozott.

Kuznyecov Szergej, a Diósgyőr vezetőedzője magára vállalta a felelősséget, azt mondta, az ő kérése volt, hogy ne engedjék gólt lőni a kezdőrúgót, Senkó Zsombor csak eleget tett ennek.

Ha bárki azt szeretné, hogy a DVTK partner legyen egy jótékonysági, vagy egy születésnapos akcióban, akkor az a minimum, hogy előzetesen tájékoztatnak bennünket róla. Itt ez nem történt meg. A véleményem az, hogy egy ilyen akcióval kellemetlen helyzetbe hozzák a másik csapat játékosait, szakmai stábját és szurkolóit is. Képzeljük ezt el egy Diósgyőr – Nyíregyháza, vagy egy Ferencváros – Újpest meccsen, nem életszerű, hogy egy hazai drukker lövését beengedi a vendégek kapusa. A döntésemet fenntartom, és ma sem döntenék máshogy. Ugyanakkor a klub meghívta őket egy hazai DVTK mérkőzésre. Remélem ezzel az ügyet lezártnak tekinthetjük

– mondta Kuznyecov.

Nincsenek szavak: a Diósgyőr kapusa csúnyán elrontotta egy születésnapos kissrác örömét – videó

Nagyon örülünk annak, hogy pozitívan zárulhat ez a történet, mi nem neheztelünk Zsomborra, ő csak azt tette, amit kértek tőle

– tette hozzá Varga Béla, Énok édesapja, aki szerint nem lenne szerencsés, ha megbélyegeznék emiatt.

Ez nem egy eltervezett akció volt, spontán alakult így, az MTK egyik labdarúgója mondta Énoknak, hogy vigye végig a labdát. Dr. Magyar Mátyás, a DVTK tulajdonosa az elsők között hívott fel bennünket telefonon, hogy elhívjon minket Diósgyőrbe egy mérkőzésre, ahol elvégezhetünk egy kezdőrúgást és személyesen is találkozhatunk Zsomborral és a csapattal. Természetesen köszönjük a meghívást, eleget fogunk neki tenni. Nincs bennünk harag. Azt szeretném, ha a történet pozitív végkimenetele is legalább akkora sajtóvisszhangot kapna, mint maga a sajnálatos eset

– nyilatkozta a kissrác apja.

“Sajnálom az esetet, de mindent el fogok követni, hogy a megfelelő módon kárpótoljam Énokot” – zárta a Senkó Zsombor, a DVTK kapusa. Senkó azt ígérte, egy olyan ereklyét szerez a fiúnak, ami nem lóg minden kisfiú falán.

Amikor megérkeznek Diósgyőrbe, személyesen fogom neki átadni. Várjuk szeretettel őt is, a szüleit is és a csapattársait is! Addig is kívánom neki, hogy soha ne adja fel az álmait, és ugyanígy harcoljon meg minden labdáért, mint hétfőn este!

– mondta a DVTK kapusa.