Debrecen Hotels

A bűncselekmények megelőzésére oktatták az időseket

  2018 nov 22 / #debrecen
Google ads
Google ads

A hajdú-bihari rendőrök újabb állomáson adtak tanácsokat a bűncselekmények megelőzése és az áldozattá válás elkerülése érdekében.

A Hajdú-Bihar Megyei Nyugdíjas Szövetség rendezvényén vett rész a megyei rendőr-főkapitányság munkatársa 2018. november 20-án az Újkerti Nevelési Központ Könyvtárában.

A látogatás célja az időskorúak áldozattá válásának megelőzése.

Dr. Juhász Zoltán rendőr alezredes, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársa videofilmekkel illusztrált előadással hívta fel a hallgatóság figyelmét azokra a bűncselekményekre és elkövetési módszerekre, amelyeknek a korosztály tagjai áldozatul eshetnek.

A bűnmegelőzési osztály vezetője kiemelte, hogy a zseblopások, lakásbetörések, trükkös lopások, csalások, a termékbemutatókkal összefüggő jogsértések többsége kis odafigyeléssel, óvatos bizalmatlansággal és egyszerű vagyonvédelmi eszközök beszerzésével és alkalmazásával elkerülhetőek lennének.

Az alezredes külön felhívta a figyelmet az év végi ünnepekkel kapcsolatos veszélyhelyzetekre, valamint az internetes vásárlás buktatóira is.

A hallgatóság a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által támogatott egyperces bűnmegelőzési kisfilm megtekintése után rájöhetett arra, hogy a bűnelkövetők milyen egyszerűen megtalálják azokat az értékeket, amelyeket a tulajdonos a lakásában elrejtett és biztonságban tudott.

Az előadás másik résztvevője Széles Sándor a Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Osztályának vezetője volt, aki a termékbemutatókkal kapcsolatos tapasztalatairól, illetve a fogyasztók megkárosításával járó eseményekről tájékoztatta a hallgatóságot és tett ajánlásokat ezek elkerülésének lehetőségeire.