Debrecen Hotels

A boldog párkapcsolat alappillérei

  2020 Sze 07 / #debrecen
Google ads
Google ads

Az első néhány hétben még minden olyan álomszerű. Egyszerűen imádjuk egymást, nem számít senki és semmi. Mindent elborít a rózsaszín köd, mi pedig csak boldogan lebegünk benne. Aztán jönnek a szürke hétköznapok; stresszes munkával és befizetetlen számlákkal, mi pedig kétségbeesetten próbáljuk visszacsempészni a kezdeti romantikát és a mindent elsöprő szerelmet a kissé ellaposodott közös életünkbe. Valahogy mégsem megy ez olyan könnyen, mint az online női magazinok közhelyes cikkeiben. De hogy mi is kell a párkapcsolati boldogsághoz és mit tehetünk azért, hogy ez megvalósuljon? Erről szól a cikk.

REÁLIS ELVÁRÁSOK

Ez a való élet, éppen ezért nagyon fontos, hogy olyan reális elvárásokat támasszunk a párunkkal szemben, amelyeket képes is teljesíteni. A romantikus filmekben nagyon jól hangzik a privát séf és a helikopteres randi minden pénteken, de a valóságban egy egyszerű pizsamás pizzarendelés is csodás közös program lehet, ha azzal tesszük, akit szeretünk. Természetesen nem arról van szó, hogy elfogadhatatlan kompromisszumokat kellene kötnünk és le kellene adnunk az igényeinkből, inkább csak az a lényeges, hogy a realitás talaján maradva, a körülményeink tükrében próbáljuk meg értékelni a párunkban az odafigyelést és az igyekezet, valamint a törekedjünk rá, hogy meglássuk a párkapcsolatunkban a jót.

NYÍLT KOMMUNIKÁCIÓ

Törekedjünk arra, hogy nyíltan fejezzük ki a párunknak azt, amire vágyunk. Valószínűleg nem gondolatolvasó, így nem várhatjuk el tőle, hogy minden kívánságunkat kitalálja, ezért meg kell tanulnunk megfelelően kommunikálni vele. Meg kell tanulnunk kérdezni, de meg kell tanulnunk őszintén válaszolni is. Hiszen honnan is tudhatná, hogy mit is szeretnénk, ha nem osztjuk ezt meg vele? A nyílt kommunikáció a boldog párkapcsolat egyik fő alappillére, ezért mindenképp érdemes nagy figyelmet fordítanunk rá.

TISZTELET

Mindannyian mások vagyunk, különböző értékrenddel. A lényeg a köztünk lévő kölcsönös tiszteletben rejlik, hiszen ez teszi azt lehetővé, hogy – bár eltérhet a véleményünk bizonyos kérdésekben -, képesek legyünk a másik álláspontját megérteni és méltányolni. A tisztelet minden emberi kapcsolatunkban elengedhetetlen a megfelelő együttműködéshez, a párkapcsolatban pedig különösen nagy szerepet játszik. Hiszen ha a tisztelet hiányzik, a kapcsolat sem igazán szoros.

MEGBECSÜLÉS

Azt, aki mellettünk van, teljes szívéből szeret minket és mindent megtesz a boldogságunkért, soha nem szabad magától értetődőnek vennünk. Nem egyszerű feladat találni egy ilyen embert, ezért becsülnünk és hálásnak kell lennünk érte és az erőfeszítéseiért minden egyes nap. 

A legtökéletesebb párkapcsolatban is vannak nehézségek. De ha szeretjük egymást és hajlandóak vagyunk áldozatokat hozni egymásért, akkor a legjobb úton vagyunk a boldog párkapcsolat felé. 

Ha szívesen olvasnál még tőlem ebben a témakörben, látogass el a weboldalamra és olvasd el a Párkapcsolat szakaszai című cikkemet.