Debrecen Hotels

„A baleseteket emberek okozzák!” – TÖRÉS-PONT Hajdúböszörményben

  2018 dec 13 / #debrecen
Google ads
Google ads

A Debreceni Törvényszék 2018. december 11-én a Nyitott bíróság program keretén belül ezúttal Hajdúböszörményben hozta a figyelem középpontjába a TÖRÉS-PONT elnevezésű közlekedésbiztonsági előadást. A rendezvényen részt vett a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága, valamint az Országos Mentőszolgálat Debreceni Mentőállomás egyik szakápolója és a Katasztrófavédelem munkatársa.

Az előadáson a Debreceni Egyetem és három hajdúböszörményi középiskola mintegy 120 tanulója vett.

A baleset-megelőzési program kifejezetten a középiskolás korosztályt célozza meg, a visszajelzések pedig mind a tanulók, mind a tanárok részéről nagyon pozitívak. Az innovatív projekt mottója: „A baleseteket emberek okozzák.”

Az előadáson Dr. Tóth Ildikó a Hajdúböszörményi Járásbíróság elnöke, Suba István r. százados, a Hajdú-Bihar Megyei Balesetmegelőzési Bizottság titkára, Horváth István a Debreceni Mentőállomás szakápolója és Hadházi Dániel tü. őrmester a Hajdúnánási Tűzoltóság munkatársa a bíróság, a rendőrség, a mentőszolgálat és a katasztrófavédelem szemszögéből mondtak el, és képekkel szemléltettek halálos közúti közlekedési baleseteket.

A program a fiatal járművezetőket és az autóban utazó fiatalokat célozza meg. Fontos, hogy a fiatalok megismerjék a balesetek elkerülésére szolgáló lehetőségeiket, fokozottabban ismerjék fel a kockázatokat és tudjanak helyesen reagálni mások veszélyes magatartására.