Debrecen Hotels

A Balatonon a “fideszes gyarmatosítása” ellen küzd az MSZP

  2020 Sze 05 / #debrecen
Google ads
Google ads

A Balatont meg kell védeni, ennek érdekében a szocialisták több kezdeményezéssel is készülnek a parlament őszi ülésszakára – közölte Tóth Bertalan, az MSZP elnöke szombaton közösségi oldalára feltöltött videójában.

A politikus azt mondta: több mint százezren támogatták az MSZP népszavazási kezdeményezését, amellyel azt célozták, hogy megállítsák a Balatonon a “fideszes gyarmatosítást”.

Gőgös Zoltán és Tóth Bertalan: A Balaton mindannyiunké! Közösen kell megvédenünk nemzeti kincsünket!

Gőgös Zoltán és Dr. Tóth Bertalan: A Balaton mindannyiunké! Közösen kell megvédenünk nemzeti kincsünket!Az MSZP a parlament elé viszi a Balaton ügyét. Itt már nem "csak" a strandokról meg a kempingekről van szó, hanem a természetvédelmi területekről is.

Közzétette: MSZP – 2020. szeptember 5., szombat

Hozzátette: bár a Nemzeti Választási Bizottság elutasította kérdéseiket, a szocialisták nem állnak meg. Gőgös Zoltán, korábbi MSZP-s országgyűlési képviselő a videóban azt javasolta, hogy egy 2018-ban benyújtott, a kempingeket és a strandokat a lakóparki beépítéstől megvédő törvényjavaslatot a jelenlegi helyzetre aktualizálva újra terjesszenek az Országgyűlés elé.

Mint mondta: most már a strandok és a kempingek mellett a természetvédelmi területeket is meg kell védeni. Arra biztatta az ellenzéki pártokat, hogy közös fellépéssel akadályozzák meg a tó kifosztását.