Debrecen Hotels

A bajnokság meglepetéscsapatával küzdenek a DEAC kosarasai

  2021 dec 27 / #debrecen
Google ads
Google ads

Nyíregyházára látogat a DEAC-Tungsram kosárlabdacsapata a Tippmix Férfi NB I. A 14. fordulójában. A hétfőn 19 órától kezdődő szomszédvári rangadón Jorgosz Vovorasz együttese egy győzelemmel tovább építheti két mérkőzés óta tartó győzelmi szériáját – írja a DEAC honlapján.

Nem sok ideje volt az ünneplésre a DEAC kosarasainak, hiszen az ünnepek alatt is rendkívül sűrű a menetrend, hétfőn már a bajnokság meglepetéscsapatának számító Nyíregyházával kell megmérkőzniük idegenben.

Az újonc szabolcsiak az első hat mérkőzésüket elvesztették, így sokáig úgy tűnt, hogy a kiesés ellen kell majd küzdeniük. A rossz sorozatot látva nem tétlenkedett a nyíregyházi vezetőség, Manuel Suarez személyében új centert igazoltak, melynek köszönhetően varázsütésre megváltozott a csapat játéka. A chilei válogatott magasember érkezését követően legutóbbi hét mérkőzésükből hatot megnyert a Blue Sharks, amivel a debreceniekhez hasonlóan sikerült kivívniuk a kupaindulást.

A két együttes az első fordulóban találkozott utoljára egymással, de a 79-65-ös debreceni győzelemből nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, hiszen a DEAC-nál azóta Jorgosz Vovorasz vette át Milenko Topics helyét a vezetőedzői pozícióban, a játékoskeretben pedig Josh Hagins váltotta a héten hivatalosan is távozó Miha Lapornikot. Jó hír, hogy a cívisvárosiak hiányzóinak száma egyre csökken, hiszen legutóbb Kecskeméten, ha csak limitált játékidővel is, de már visszatért Tóth Ádám, így az aktív rotációból már csak Valerio-Bodon Vincent hiányzik.

A nyíregyháziak közleménye értelmében a találkozóra való belépés ingyenes, de vendég oldalról száz főben limitálták a szurkolók számát.