Elindult az útépítés a debreceni Könyvkötő utcán

2019.10.10

Újabb utcában javul jelentősen a közlekedés. Elindult az út építése a Könyvkötő utcán. Ezzel együtt az 2014 és 2019 közötti önkormányzati ciklusban összesen 52 új út építése valósult, illetve valósul meg Debrecenben – jelentette be tájékoztatóján Papp Viktor, a városrész önkormányzati képviselője.

Az Új Főnix Terv közlekedésfejlesztési programjának fontos eleme a meglévő úthálózat folyamatos karbantartása, korszerűsítése.

A Könyvkötő utca – melyben ez év tavaszán az ivóvízvezeték-rendszert is korszerűsítették – teljes, a Hüvelyes és a Józsai utca közötti szakasza mintegy 296 méter hosszban, 3 méter szélességben kap aszfaltburkolatot. Az utca keleti (jobb) oldalán teljes hosszúságban csapadékvíz-elvezetését biztosító szegélyt alakítanak ki, s mindkét oldalon 1 méter széles útpadka, s azon járda készül. A csapadékvíz – csatornarekonstrukciót követően – a Hüvelyes és a Józsai utcákon meglévő elvezető rendszerbe kerül majd. A beruházás keretében az útépítéshez kapcsolódóan a csapadékvíz-elvezetés megoldásával együtt a szükséges közműkiváltások is megtörténnek.

A kivitelezés 2019. szeptember 30-án a munkaterület átadásával kezdődött, s az építési munkák befejezésére a szerződés szerint 9 hónap áll rendelkezésre a kivitelezőnek, de a remények szerint – ha ezt az időjárási viszonyok is megengedik – ennél kevesebb idő is elegendő lesz. A munkálatok költsége bruttó 57.015.078 forint, amit az önkormányzat saját forrásból finanszíroz.

Régi kérése volt már az utcában élőknek, hogy szilárd burkolatú út épüljön. Bízom benne, hogy a fejlesztés után sokkal könnyebb lesz a közlekedés a Könyvkötő utcában. A Józsai utca közelében lévő kiteresedő részen egyébként az utcai lakóival együtt, közösségi összefogás keretében egy kis pihenőpark kialakítását tervezzük, fákkal, padokkal

– mondta Papp Viktor, a városrész önkormányzati képviselője.

A munkálatok során a Könyvkötő utcán forgalomkorlátozás van érvényben. Az útépítést követően az utca a Józsai utca irányába lesz egyirányú.

az eredeti hír itt elérhető