Ittas vezető landolt az árokban Görbeházánál – itt tart most az ügy

2019.09.23

A 46 éves férfi árokba hajtott az autójával, ami még a tengelye körül is megpördült. A sofőr ugyan könnyű sérülésekkel szenvedett, de kiderült, hogy ittasan ült a volán mögé. A hajdúnánási rendőrök befejezték a baleset körülményeinek vizsgálatát.

A rendőrségre 2019. július 9-én 21 óra körül érkezett bejelentés arról, hogy Görbeháza külterületén, a 35-ös számú főúton árokba hajtott egy személyautó. A rendőrök azonnal a helyszínre mentek, ahol a jármű vezetőjével szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott. A görbeházi lakos könnyű sérüléseket szenvedett a balesetben.

A nyomozás adatai szerint a férfi alkoholt fogyasztott vezetés előtt, és így ült a volán mögé. Az autójával azonban a 33-as kilométerszelvénynél túl gyorsan ment, elvesztette az uralmát a jármű irányítása felett és árokba hajtott. A rendőrök gyanúsítottként kihallgatták a sofőrt, aki elismerte a felelősségét a baleset okozásáért. A Hajdúnánási Rendőrkapitányság vele szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást. A nyomozó hatóság a vizsgálati szakaszban a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a közlekedők figyelmét:

• Az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést!

• A szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek és a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek.

• Soha ne üljön ittasan a volán mögé, valamint olyan járműbe sem, melyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban vezessen!

az eredeti hír itt elérhető