28 ezren vettek részt az országos bibliai kongresszussorozaton

2019.09.09

28 ezren vettek részt Jehova Tanúi „A szeretet soha nem múlik el” témában rendezett magyarországi kongresszussorozatán.

2019. június 21 – szeptember 8. között 4 városban 12 rendezvényt tartottak. Ezek közül kettőre Szlovákia 20 magyarlakta városából is érkeztek vendégek. Az utolsó budapesti és egy németországi kongresszus között élő videó-összeköttetés volt, amelynek köszönhetően 11 országban élő magyar hallgatóság kísérhette figyelemmel a programokat. Jelnyelven az országban élő siket és nagyothallók, valamint siketvakok részére is külön összejövetelt szerveztek. A kínai nyelvű konferenciára 8 országból jöttek küldöttek Budapestre.

„A mindennapi nehézségek miatt sokszor úgy érezzük kihűlt a szeretet az emberekben. A kongresszusi előadások és kisfilmek bemutatták, hogy a szeretet nem tűnt el a világból. Sőt, soha nem múlik el! A bibliai alapelvek és életből vett példák rávilágítottak arra, hogy miként mutatható ki az igaz szeretet ebben a megosztott világban. – mondta Samu Attila, Jehova Tanúi szóvivője.

A Magyarországon megszervezett összejöveteleken 186-an keresztelkedtek meg. 2019-ben világszerte 200 országban, több mint 400 nyelven rendeznek hasonló kongresszusokat. 

A Magyarországon élő Jehova Tanúi 100 éves történelmét elismert magyar történészek is feldolgozták. A régóta fennálló, jól ismert keresztény vallás Európában, valamint a világ legtöbb demokratikus országában is hasonló jogokat és kiváltságokat élvez, mint más elismert egyházak. A Tanúk 2019-es egyik ünnepi rendezvényükön világszerte 20,5 millióan vettek részt. 

az eredeti hír itt elérhető