Véletlenül hat “egyéb” holttestet is találtak a Dunában a Hableány áldozatainak keresése közben

2019.07.24

A 168 Óra kereste meg a rendőrséget azzal, hogy eddig hány olyan holttest került elő a Dunából a Hableány áldozatai után kutatva, akiket nem a hajóbalesettel összefüggésben kerestek. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Osztály közölte, a dunai hajóbaleset óta eltelt időszakban a fővárostól délre eső szakaszról hat ilyen holttest került elő.

Budafok térségében, Dunaújvárosnál, Érd térségében, a Csepeli révnél, Szigetszentmiklósnál és Dunaharasztinál találtak holttesteket. Arról, hogy a Hableány áldozatainak keresése közben megtalált személyek azonosítása hol tart, későbbre ígértek tájékoztatást.

A Hableány sétahajót május 29-én a Margit hídnál süllyesztette el a Viking Sigyn szállodahajóval. Fedélzeten 33 dél-koreai turista és a kéttagú magyar személyzet tartózkodott. Heten élték túl a balesetet. 27 áldozatot megtaláltak, azonosítottak, egyet, mint lapunk megírta, egy nőt még keresnek.

A keresés kiterjed a Duna teljes, a baleset helyszínétől délre eső 215 kilométeres szakaszára, annak ár- és hullámterületére is. Naponta átlagosan 8-10 hajóval folyik a kutatás.

az eredeti hír itt elérhető