Újabb csomópontban épül gyalogátkelő Debrecenben

2019.06.05

Újabb forgalmas kereszteződésben, a Viola utca és az Ibolya utca kereszteződésében épül gyalogátkelőhely. A fejlesztés után sokkal biztonságosabban tudják megközelíteni az iskolát a diákok és szüleik – mondta Papp Csaba, a városrész önkormányzati képviselője.

Az idei évben folytatódik az Új Főnix Terv közlekedésfejlesztési programja, és hét helyszínen lesz új zebra, könnyítve a közlekedést. A múlt héten a Derék utca és a Vincellér utca kereszteződésében készült el új gyalogátkelő, most pedig a Viola és az Ibolya utca csomópontjában kezdődik a munka.

Ezt a kereszteződést nagyon sokan használják. Az Ibolya utca Általános Iskolába rengeteg diák és szülő kell itt át, de az élelmiszerbolt miatt is nagy a gyalogos forgalom. Azért kezdeményeztem itt gyalogátkelő építését, mert így sokkal biztonságosabb lesz a közlekedés

– mondta tájékoztatóján Papp Csaba, a városrész önkormányzati képviselője.   

A gyalogátkelőhely kialakítása mellett a csomópont Viola utcai ágán található ferde beállású parkolóhelyek kiemelt szegélyét és burkolatát is átépítik. A gyalogátkelőhely teljes mértékben önkormányzati forrásból, mintegy 3,5 millió forint összegből épül meg.

A Viola utca – Ibolya utca csomópontot követően az új gyalogátkelőhelyek kialakítása a következő öt helyszínen folytatódik:

  • Szávay Gyula utca – Hun utca csomópontban
  • Veres Péter utca – Radnóti Miklós utca csomópontban
  • Határ út – FAG bejárat csomópontban
  • István út – Kristály utca csomópontban
  • Cseresznye utca – Monostorpályi út csomópontban

Kérik a gépjárművezetőket, hogy a KRESZ előírásai szerint az elsőbbséget biztosítsák valamennyi gyalogátkelőhelyen az azt igénybe vevők részére.

az eredeti hír itt elérhető