Az NBI-es focicsapatoknak nem kell takarékoskodniuk – így szórták tavaly a közpénzmilliárdokat

2019.06.04

Miközben a magyar lakosságot a takarékoskodás felé terelgetnék, az NBI-es csapatok két év alatt 35,5 milliárd forintot költöttek bérekre. Ebben nemcsak a játékosok vannak benne, hanem a klubok összes alkalmazottja, de a nagyobb részt a játékosok fizetése adja ki – írja a 444.hu.

A legtöbbet a két kirakatcsapat, a Fradi és a Vidi költött bérekre, de harmadik helyre jó volt a Puskás Akadémia közel kétmilliárdos kiadása is.

A frissen megjelent beszámolók szerint a csapatok fele veszteséges volt, még úgy is, hogy a TAO és más bújtatott állami támogatások révén százmilliós, milliárdos összegek (közpénz!) landolnak minden egyes csapatnál.

A DVSC 200 milliós mínusszal zárt tavaly, a bérköltséget nézve az NBI sereghajtói között vagyunk. Szima Gábor néhány napja elmondta a véleményét a magyar fociban uralkodó állapotokról.

nbikoltes

Csányi Sándor nemrég kelt ki a magyar klubok eszement pénzköltése ellen, az ÁSZ-elnök pedig a napokban felvetette, hogy a magyar bérek egy részét megtakarítási számlára kellene utalni.

az eredeti hír itt elérhető