Várandós anyukák! Jön a Debrecenimami Kismama és Lurkó Expo

2019.05.07

Május 12-én, vasárnap 09.30–14.00 óráig várja az érdeklődőket a Debrecenimami Kismama és Lurkó Expo, a Tóth Árpád Gimnáziumban(Debrecen, Szombathi István u. 12.) az Imami Egyesület és a Debrecenimami családi információs portál szervezésében. A rendezvény ingyenes.

Miért lesz más ez a rendezvény, mint az eddigiek? 

A Debrecenimami Kismama és Lurkó Expo témája hiánypótló. A rendezvény különlegessége, hogy a látogatók egy helyen találkozhatnak olyan helyi lehetőségekkel, melyek megkönnyítik, elősegítik a várandós anyukák 9 hónapját, a szülés körülményeit, a kismamák babagondozási feladatait, a gyermeknevelést, az ügyintézés adminisztrációs terheit, ezzel együtt a család életét.

Kiállítás, vásár

Az expón közel 60 kiállító mutatkozik be, köztük helyi vállalkozások és szolgáltatók, civil szervezetek, országos és városi szintű családtámogatási ellátási lehetőségek, valamint egészségügyi intézmények. A látogatóknak lehetőségük lesz kedvezményesen vásárolni, vagy tájékozódni az elérhető lehetőségekről.

Kiemelt kiállítók: DE KK Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika, DE Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Szülészeti és Nőgyógyászati Osztály, Kenézy EmlőCentrum, Védőnők

18 előadás és bemutató

A rendezvény jellege lehetővé teszi, hogy a témához kapcsolódó helyi szakemberek, orvosok, civil szervezetek valamint kiállító cégek előadásokat, bemutatókat tartsanak, közvetlenebbül informálva a látogatókat, akik kérdéseket is feltehetnek.

A témák több generációt érintenek. 18 előadással és bemutatóval várjuk az érdeklődőket: Családi pénzügyek, Egészséges élet, Várandósság, Szülés, Fejlesztés

Az előadások ingyenesen látogathatók, de a helyek száma korlátozott, ezért kérik az érdeklődőket előzetesen regisztráljanak, hogy biztosan jusson számukra hely. Regisztráció – információ az előadásokról és előadókról: http://debrecen.imami.hu/urlap/regisztralok-kismama-es-lurko-expo-eloadasaira

 

Családi programok, kézműves foglalkozások, játék és kupon

A szervezők, (akik egyben családanyák is), ismerve a családok igényeit, a programokat úgy állították össze, hogy minden családtag – a legkisebbtől az idősekig – tartalmas elfoglaltságot találjon magának, miközben a kiállítók kínálatával is megismerkedhetnek.

09.30 óra: Kapunyitó

Az első 100 érkező család Kuponfüzetet kap a kiállítók kedvezményes ajánlataival!

– Közel 60 kiállító bemutatkozása

– Előadások és bemutatók folyamatosan

– Ingyenes tortakóstoló, fotófal, kézműves foglalkozások

09.30 – 12.30 óra: Családi totó játék: 13+1 kérdés = 13+1 értékes nyeremény

13.00 óra: Családi totó sorsolás

14.00 óra: Kapuzárás

 

Állandó programok

Kézműves műhely  Színezhetsz, vághatsz, ragaszthatsz, varrhatsz!

Manóhempergő – 50 m2 csak a totyogóknak és kezdő ovisoknak: minden, ami vízszintes és függőleges kihívás lehet nekik!

Apasarok  Kényelmes babzsák fotelek várják az Apukákat,

Büfé  Gasztronómiai finomságok, büfé különleges hideg és meleg italokkal és kávékülönlegességekkel, Kürtös kalács

az eredeti hír itt elérhető