Kényszergyógykezelésre ítélték a nyírmártonfalvi apagyilkost

2019.05.04

A Debreceni Járásbíróság nyomozási bírója 2019. május 3-ai ülésén elrendelte annak a férfinak az előzetes kényszergyógykezelését, akit a Nyírmártonfalván történt emberölés bűntettével gyanúsít a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság.

A bíróság az előzetes kényszergyógykezelés végrehajtási helyéül az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet jelölte ki, amely az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb hat hónap időtartamra, azaz 2019. november 3-ig tart.

Az elkészült előzetes igazságügyi elmeorvosi szakértői vélemény szerint a gyanúsított a bűncselekmény elkövetése idején és a szakértői vizsgálat időpontjában is kóros elmeállapotban szenvedett. A bíróság úgy ítélte meg, hogy a gyanúsított esetében fennáll a bűnismétlés veszélye, mivel alappal lehet tartani attól, hogy a jövőben hasonló erőszakos cselekményt követne el zárt intézeti kezelés hiányában.

A Debreceni Járásbíróság végzése nem végleges, azt az ügyész, illetve a védő tudomásul vette, a gyanúsított azonban fellebbezett a döntés ellen.

az eredeti hír itt elérhető